Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els ictus de març de Victor Hugo

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Els amics de Nixon
Hi ha persones que tenen una habilitat meravellosa que em fa riure moltíssim. Segur que algú ho considerarà una ximpleria, o, pitjor, un defecte. Però jo, que estic obsessionat amb la precisió i l'exactitud, ho adoro. Em pixo. I és la facilitat per canviar els títols de les pel·lícules, per inventar-se'ls, per fer la seva pròpia versió. El cas més recent el vaig localitzar al Mercat de Sant Antoni, on una dona, en una de les parades del carrer d'Urgell, demanava si hi tenien 'Los amigos del presidente'. Després de rumiar uns segons, el dependent va respondre si potser es referia a 'Todos los hombres del presidente'. Segur que a Donald Trump (i a Richard Nixon des de l'infern?) els hauria fet molta gràcia la confusió.

L'Alatriste d'Álex de la Iglesia
Tinc una amiga que és una crac en la disciplina olímpica del canvi de títols. No hi ha film o estrella de cine que se li resisteixin. Pot amb tots. Per exemple, per ella, 'Los idus de marzo' és 'Los ictus de marzo'; 'El hobbit' és 'El rabbit'; 'Balada triste de trompeta' és 'Alatriste de trompeta'; i 'El llanero solitario' es titula 'El llavero solitario'. Sublim.

Meryl o Marilyn?
Segons ella mateixa, el nom de Meg Ryan és Megan Ryan, i el de Meryl Streep és Marilyn Streep. Ah, l'Hugo Silva el transforma en Victor Hugo.

 

Un retorn molt esperat
Al costat de tant de virtuosisme, tinc el cas més modest d'una amiga de la meva mare, que un dia va anar a veure la cinta de James Ivory 'Regreso a Howards End'. Segons ella, 'Al fin regresó'.

Últimes notícies

    Publicitat