Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar del Pla
Irene Fernández

Els meus restaurants favorits de 2015

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Si ara es fan llistes del millor de l’any per tot, he pensat fer una que sigui nutritiva en el sentit més literal del terme. M’encanta saber a quins restaurants va la gent, per tant he confeccionat una llista amb els cinc restaurants que més he visitat aquest any amb la meva al·lota. Quan repeteixes tant és que són collonuts. Que quedi clar: mai un top 5 havia estat tan personal.

1-Bar del Pla (Montcada, 2)

Les tapes i els platets de Bar del Pla porten molt de temps tornant-me boig. I cada cop que renoven la carta és una maleïda festa. Mai afegeixen res que decebi. Sé que entro en terrenys de subjectivitat pura, però per a mi és el millor restaurant de la ciutat. Cada plat implica una victòria èpica. Els clàssics que no poden faltar són el pop a la brasa, la cua de bou, els xampinyons amb wasabi, la coca de sardines. Però molt de compte amb els tacos, les croquetes de calamar tintades, el wagyu o els cigrons amb calamarcets. A aquesta cuina esplendorosa i fàcil, tendent a la degustació massiva, també se li suma una bodega impecable i una sommelier xilena i catalana d’adopció que es diu Camila Espinoza i sempre, sempre em tracta massa bé. Només dic que aquest any he visitat més cops el Bar del Pla que el meu club de fumadors de cànnabis. Més clar, l’aigua.

2-Tlaxcal (Comerç, 27)

Droga duríssima. Mentre mitja Barcelona es pensa que els Tex Mex campi qui pugui que inunden la ciutat són el súmmum, al Tlaxcal es dediquen en forquilla i ànima a defendre la gastronomia mexicana de veritat, autèntica, el que mengen a Mèxic i no al País de les Meravelles. Fan un guacamole superior. Tracten el cebiche amb un artesania colossal: punt d’acidesa perfecte, punch picant que el demanes amb una ‘tosta’. No obstant això, el premi gros arriba amb els tacos, la peça més preuada de la casa. El de bistec, peix, porc adobat, llengua: que vagin passant! Ah, i no t’oblidis de beure una bona michelada de cervesa negra Modelo; la millor de Barcelona de carrer.

3-Belmonte (Mercè, 29)

Quina sort tenen els familiars de la cuinera del Belmonte. Els envejo. Quin dinar de Nadal els espera amb aquesta heroïna dels fogons. Estic parlant del millor restaurant de cuina casolana del Barri Gòtic: el més familiar, el més íntim, el més infal·lible. Sempre que hi vaig surto enamorat de la vida, amb la sensació de no haver llençat a la brossa un sol euro del compte, reconciliat amb la gastronomia autòctona: patatons a la sal amb romesco, albergínia amb formatge i tomàquets secs, cigrons amb gambes, sopa de farigola, ànec fornejat. Les truites són d’un nivell altíssim, i en tenen de curioses, com la de castanyes amb ceba confitada. Si teniu sort i el trobeu als suggeriments del dia, aneu da cap al trinxat amb cansalada de gla: la droga més bèstia i plaent que servidor s’ha ficat últimament al cos.

4-Bodega La Puntual (Montcada, 22)

El millor salvavides del Born es diu Bodega La Puntual. El 50 % de la clientela és guiri, però la seva carta sempre té recursos interessants per salvar un dinar fora d’hores o un sopar improvisat. Dels fogons surten plats i tapes de cuina de mercat (i esperit català). Les millors mandonguilles amb sepietes del barri es fan aquí. Les anxoves són colossals. Els ous estrellats, finíssims i al punt de baves. Tenen un trinxat de competició. Ah, i no oblideu demanar la mortadel·la trufada per començar l’àpat: seria com veure una peli de ‘Star Wars’ sense els títols inicials de crèdit.

5-Koku Kitchen (Carabassa, 19)

Quan vam tornar del Japó, ens vam prometre que no menjaríem ramen en anys, però va ser deixar-nos caure un dia per Koku Kitchen i tornar al vici. Si esteu de ressaca, teniu una gana descomunal o voleu sentir el poder de les calories a l’estil japonès, en aquesta taverna facturen el millor ramen que he provat a Barcelona. Em sembla superior a Ramen-Ya Hiro i a Red Ant, tot i que també m’encanten. Des que el vam descobrir, no hem deixat de visitar-lo periòdicament. El ramen picant  és un must, us tornaran bojos els trossos de porc, l’ou dur poc fet, l’alga nori, tota l’ambrosia que flota al caldo. Si no us agrada la carn, calma, el bol vegetal també és increïble. Per cert, si acompanyeu la ingesta amb entrants, demaneu edamame amb allada o m’emprenyaré.

Últimes notícies

    Publicitat