Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mòmia de cocodril
©Maria Dias

Els objectes més curiosos que pots trobar a CaixaForum

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

La veritat és que a CaixaForum un no s'hi pot avorrir. Avui a primera hora ens hem donat una volta per les seves exposicions, els seus racons i fins i tot per la tenda i ens hem trobat amb mòmies de peixos, còmics d'alguns dels llibres més famosos de la història i un contracte d'arrendament... de l'any 570 aC! A més, si et perds entre les seves parets tranquil: obre ben els ulls i recorda que el CaixaForum (el centre social i cultural de l'Obra Social "la Caixa") està ubicat a un dels principals edificis modernistes de Barcelona, dissenyat per l'arquitecte Puig i Cadafalch. Ara, per anar obrint boca, aquí tens alguns dels objectes més curiosos que pots trobar-hi.

Tens un missatge per l'ONU?

Només entrar a CaixaForum, a mà dreta, hi ha l'exposició 'My world. Retos para un mundo mejor', en el que es mostren els principals reptes als que s'enfrontarà la humanitat en els propers anys. I hi ha un altell on s'explica com pots col·laborar amb el projecte, tot enviant una proposta per fer d'aquest un món millor.

Un autoretrat ceg

El primer que un es troba de cara al pujar les escales mecàniques del CaixaForum és l'exposició 'Hablo, sabiendo que no se trata de eso', que forma part de la segona edició de la convocatòria COMISART. I la primera obra que hi ha a mà dreta és aquest autoretrat de l'artista mexicà Abraham Cruzvilegas.

Una sabata, un got, cafè pel terra i arròs

Quan entris a l'exposició 'Hablo, sabiendo que no se trata de eso' hauràs d'anar amb compte de no trepitjar l'obra de Julia Spinola. Són objectes tant comuns com una sabata, arròs o un líquid que sembla cafè pel terra. Estrany, si més no...

Una pilota de l'Imperi Mitja Egipci

Sí, els egipcis també jugaven a pilota, o què us pensàveu? Aquesta és de l'any 2000... abans de Crist! Perfectament cosida i de cuir. I es conserva de meravella! La trobareu a l'exposició 'Animales y faraones' fins al 10 de gener.

Un contracte d'arrendament de l'any 550 aC

Aquesta peça no és tan antiga, és de l'any 550 aC així que 'només' te més de 2500 anys. I és un contracte d'arrendament com els d'ara. En aquest cas entre el sacerdot Udjahor i un altre personatge, Padimontu. El primer li lloga algunes de les seves terres al segon amb la condició de que aquest li doni més del 80% de la collita. Bon negociant, el tal Udjahor...

 Una mòmia de gat, de falcó, de peixos i de serps

De tots és coneguda l'obsessió dels egipcis pels animals, que no es van lliurar de ser momificats. A CaixaForum hi trobareu mòmies de falcons, de peixos, de serps i de gats. La veritat és que fa entre pena i esgarrifança veure-ho!

Un cocodril molt ben dissecat...

Els cocodrils eren ben atesos i reverenciats a l'antic Egipte, més concretament a santuaris com Fayum i Kom Ombo. Els alimentaven i els cuidaven amb tot tipus de luxes i quan morien eren embalsamats i sepultats com a imatge vivent del déu. Aquest exemplar impressiona i fins i tot encara conserva algunes benes i les dents. I es creu que pot ser de l'any 30 al 300 aC!

La botiga del CaixaForum mola!

Abans de marxar feu un cop d'ull a la botiga. No és la típica de museu avorrida amb els quatre llibres sobre les exposicions que acabes de veure. A la de CaixaForum trobaràs des de peluixos de Gaudí, obres d'art contemporani en miniatura, llibres de '1000 coses a fer a Barcelona' (molt Time Out, aquest, eh!), unes tisores per tallar pizza en forma de bicicleta, llibres de receptes i una col·lecció de còmics d'alguns dels llibres fonamentals de la història com ara 'La Divina Comèdia' de Dante i 'El Arte de la Guerra' de Sun Tzu'.

Últimes notícies

    Publicitat