Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els Premis Ciutat de Barcelona aposten per la innovació

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Ja tenim aquí el palmarès dels guardons més importants de la cultura municipal, els Premis Ciutat de Barcelona, que enguany ens deixen la seva cara més compromesa amb la innovació artística. Així ho demostra el fet de reconèixer dos grups com Agrupación Señor Serrano i Loscorderos.sc en les categories, respectivament, de teatre i dansa. Per als primers el jurat ha destacat “la barreja brillant de llenguatges escènics, la capacitat de reinterpretar el teatre d'objectes i l'ús poètic de la tecnologia”. Amb espectacles com 'A House in Asia' i 'Birdie', els d'Àlex Serrano s'han posicionat com un referent d'avantguarda, referència internacional del nostre teatre més exportable.

També en el seu camp, Loscorderos.sc s'han fet mereixedors per 'Afasians – The Last Conference', espectacle premiat, “una creació coreogràfica perfectament articulada, rodona i de finísima ironia”, una barreja inclassificable i que van bastir de la mà del grup musical Za! I els guardons d'arts escèniques no acaben aquí, perquè de forma tangencial la nova Sala Beckett del Poblenou guanya en la categoria d'arquitectura, una obra de l'estudi Flores & Prats que ha aconseguit “una calidesa domèstica, inusual als edificis de pública concurrència sotmesos als marcs normatius vigents”.

Premi al talent jove en la categoria de música: el disc 'Verbena' de Maria Arnal i Marcel Bagés s'endu la grossa per “un projecte de revitalització del patrimoni oral que destaca tant per la dimensió social i ètica com per l'alta qualitat musical”. I sense deixar l'àmbit musical, el estudiós, músic i director Jordi Savall serà Premi Ciutat de Barcelona per la seva Projecció Internacional.

Maria Arnal i Marcel Bagés, al recollir el premi Time Out 2016
Maria Arnal i Marcel Bagés, recullen el premi Time Out Barcelona 2016
© Maria Dias

El curt 'Timecode' de Juanjo Giménez guanya en la categoria audiovisual per connectar “amb la poètica més essencial del cinema”, i sense moure'ns del món de la imatge, el fotògraf Joan Fontcuberta es fa amb la categoria d'assaig per l'obra 'La furia de las imágenes. Notas sobre la postfotografia' (Galaxia Gutenberg).

En literatura Carles Rebassa guanya en català per la “novel·la ambiciosa” 'Eren ells' (Angle Editorial), mentre que en la categoria en castellà Mariana Enríquez es fa amb el Ciutat de Barcelona per 'Las cosas que perdimos en el fuego' (Anagrama), un recull de contes “en els quals combina naturalitat d’estil sense patetisme melodramàtic i dosis d’humor negre i àcid”.

Completen el llistat el gastrònom Toni Massanès, director general de la Fundació Alícia dedicada a la millora de l'alimentació; l'artista Antoni Hervàs per l'exposició 'El misterio de Caviria' presentada a La Capella; Carme Rovira Virgili, científica que investiga el camp dels enzims; Salvador Aznar, que treballa en la recerca biològica del càncer, Miquel Desclot, per la seva traducció del 'Cançoner' de Petrarca (Proa); 'Cabal musical' del Taller de Músics en l'apartat d'educació, Casa de Carlota en la categoria de disseny; el Taller Escola Sant Camil en cultura popular, Leandro Mendoza pel que fa al circ, i, finalment, Andreu Missé en mitjans de comunicació com a director de 'Alternativas Económicas'.

L’acte de lliurament tindrà lloc el proper dijous, 16 de febrer, al Saló de Cent en un acte conduït per la periodista Eva Arderius.

Últimes notícies

    Publicitat