Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right En defensa dels cambrers de BCN
Notícies / Ciutat

En defensa dels cambrers de BCN

cambrer

Els cambrers són un blanc molt fàcil. Ridiculitzar un cambrer és una guerra guanyada. Difícilment et replicarà; el client sempre té la raó, ja se sap. Per a un cambrer és millor empassar-se la impertinència d'un client que endur-se l'esbroncada del propietari del negoci o alguna cosa pitjor. Suposo que per això, els cambrers són els qui pateixen amb més intensitat la mala educació del ciutadà estressat. Els bars i cafeteries són el meu hàbitat natural, i detecto que des de fa temps l'hostilitat és cada cop més gratuïta i mesquina. S'estan convertint en el sac de boxa de molta gent amb excés de mala llet.

Sempre trobarem cambrers que són desagradables, incompetents i bruts, com a tots els àmbits laborals. I és evident que els hem de parar els peus. Però estic convençut que el nombre de clients despòtics, malcarats i milhomes és molt superior, i s'està multiplicant d'una manera alarmant. Dubto que les persones que tenen per costum humiliar cambrers facin us dels mateixos aires i la mateixa grolleria amb un taxista, un mecànic o un conductor de grua.

Acostumem a gastar un enorme complex de superioritat quan ens enfrontem als cambrers. I els hauríem de respectar: fan una feina que té molt de mèrit. Dempeus tot el dia. Carregant safates, copes, plats. Amunt i avall. Quan el bar s'emplena, el ritme és frenètic. Tothom vol la seva comanda, tothom aixeca la mà, tothom els crida i els fa mala cara perquè van tard. S'ha d'estar fet d'una altra pasta per suportar aquest ritme i atendre amb un somriure totes les taules. I la majoria dels cambrers ho aconsegueixen, tot i que no són androides i tenen dret a tenir un mal dia.

Adoro els cambrers del meu barri. D'una forma estranya s'han convertit en una mena de segona família per a mi. No sé què fan, on viuen... No sé si estan casats, si tenen fills. No sé res d'ells! Però els veig amb més assiduïtat que a la meva mare. Cada matí em reben amb la combinació que més m'agrada. Sempre amb un somriure. Als cambrers del Cafè de l'Òpera, del Caravelle, de la Granja Plaza, de la Masia, només els puc dir una cosa: GRÀCIES.

Advertising
Advertising

Comentaris

1 comments
Yolanda M

Óscar les meves felicitacions pel teu article.... Et dono les gràcies, per que com a cambrera que soc, he patit aquest tractament gratuït de clients mal carats.... Sóc d'aquest planeta estrany al que dius pertanyem, invoco a la simpatía i bona feina per respondre aquesta colla de malcarats....

Tractar a la gent com t'agrada que ho facin a tú i fer sentir a la gent, que el que passarà al restaurant en la estona que estigui, serà una experiència inolvidable, bon menjar i bon servei, es la meva màxima...

Clients con tú, allà on vas, fa que la nostra sacrificada feina sigui més xula..

Mercès!!

Yolanda MB