Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Gairebé 140.000 gossos i gats abandonats el 2015

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Encara no estem preparats per assumir el que significa tenir un animal de companyia. Això és el que es desprèn de l'estudi de la Fundació Affinity sobre l'abandonament i l'adopció d'animals, que conclou que tot i la tendència a la baixa, a Espanya se segueixen abandonant molts gossos i gats. Més concretament, 104.501 gossos i 33.330 gats van ser recollits per societats protectores a tot l'Estat l'any 2015, xifres molt altes que "suposen un problema estructural, que demanda una major intervenció i cooperació de tots els agents i implicats en la prevenció, tan públics com privats", explica Isabel Buil, directora de la Fundació.

Tampoc podem presumir d'estar conscienciats sobre el problema, ja que se segueixen comprant molts cadells a botigues i criadors particulars, quan el que realment es necessita és adoptar gossos i gats de les protectores, animals, per norma general, amb qualitats empàtiques molt desenvolupades que esperen trobar una nova llar i gaudir d'una vida feliç i tranquil·la. I això ho diem perquè l'any 2015, només el 44% dels gats i gossos de les protectores han estat adoptats, tres punts menys que fa un parell d'anys.

Una altra dada que crida l'atenció de l'estudi és, per exemple, el fet que només el 3% dels gats recollits per protectores a tot l'Estat estaven correctament identificats. En el cas dels gossos, la xifra és del 33%. En tot cas, cal tenir molt en compte que tenir el gos o el gat correctament identificat és un factor clau per recuperar-lo en cas de pèrdua.

L'estiu és l'època de l'any en què més animals de companyia s'abandonen, i els motius, principalment, són el comportament de l'animal (15%), les camades no desitjades (14%) i el factor econòmic (12%). Aquesta última havia estat la raó principal d'abandonament els últims anys, i segueix sent un dels factors claus a l'hora d'abandonar els animals.

L'estudi conclou que només el 34% dels animals que entren a les protectores han estat portats directament a aquests centres. El 66% restant van ser trobats al carrer. Sembla doncs que tenir un gos o un gat implica un exercici de responsabilitat que avui dia no tothom sap afrontar.

Últimes notícies

    Publicitat