Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Gossos a la platja, sí!

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Dilluns, set del matí. Les discoteques pijes per a guiris de la franja costanera de la Barceloneta acaben de tancar, però les deixalles humanes que vomiten no escampen la boira, de fet romanen a la sorra de la platja com una infecció cutània. Grups d’estrangers drogats i “tajats” fins a la medul·la s’agrupen com insectes a la sorra i deixen un rastre d’ampolles buides, bosses de plàstic, burilles de cigarreta, llaunes de cervesa i pixum. Alguns carden sense miraments davant l’estupefacció dels repartidors de fruita i queviures que acaben d’arribar. L’estampa és entre emocionant i grotesca: el sol surt i banya la Barceloneta amb una llum fascinant, però a ran de terra, la platja s’ha convertit en un toll infecte. I suposo que això és el que passa cada cap de setmana d’estiu quan surt el sol. Merda, merda i més merda.

Aquestes concessions de l’Ajuntament encara fan més incomprensible la decisió de no permetre l’accés de gossos a la platja en temporada de bany, sota pena de multa. Entenc que els gossos no puguin fer i desfer en horari de màxima afluència de banyistes, jo seria el primer a queixar-me, però on és el problema de dur el gos a la platja a primera hora del matí, de 6 a 8,30h? Parlo de la mateixa franja horària que la crosta guiri que surt de les discoteques aprofita per convertir la sorra en un pipican per a humans.

Tots sabem que a la platja hi ha quitxalla malèfica que et ruixa amb més sorra que un pastor alemany embogit. Famílies que generen més deixalles que un McDonald’s. Panolis amb una pilota que es pensen que poden jugar a sobre la teva tovallola. Turistes horteres que et foten l’iPhone amb altaveus a tota pastilla al costat de la tovallola i no et deixen prendre el sol tranquil. Ja és hora que l’Ajuntament entengui que els gossos molesten menys que els nombrosíssims banyistes maleducats, que per a molta gent que paga impostos les mascotes són part de la família i que a les platges hauria d’haver zones habilitades per a cànids. Punt. Si hi ha espai per a paparres guiris hi ha espai per a tothom.

Si els infraturistes de garrafó segueixen utilitzant la nostra platja com a picadero / vàter / abocador, com a bon contribuent em sentiré més legitimat i temptat de dur el meu gos deslligat a la Barceloneta. Que gaudeixi perseguint gavines, nedant, fent inofensives tombarelles a la sorra. I sí, ja sé que fa molt de fàstic trobar-se una merda canina a la platja (demano disculpes pels quatre incívics que ens donen mala imatge als amos de mascotes responsables), però encara resulta més vomitiu esquivar tampons usats i cagarros humans cada cop que entres a l’aigua. I no em digueu que mai n'heu trobat cap!   

Últimes notícies

    Publicitat