Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Guia de supervivència de Sant Jordi 2016

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

El millor dia de l'any s'acosta i, potser, ja us esteu estressant. Heu de comprar un llibre i/o una rosa i no sabeu per on començar. Aquest 2016, a més, Sant Jordi cau en dissabte. I, per si faltava poc, diuen que plourà. Tranquils, hem elaborat aquesta guia de supervivència perquè no us estresseu i us ho passeu pipa, tant si plou com si fa sol.

1. Compra (o compra't) el llibre que et roti. Ja saps que els més venuts seran Empar Moliner, Víctor Amela, Paula Hawkins, John Boyle, Mario Vargas Llosa i companyia. Saps que algun amic teu els tendrà, si vols llegir-te'ls. Així que aprofita que estaràs tot el dia envoltat de llibres per deixar-te seduir per la teva intuïció. La nostra ens ha portat a fer aquesta llista. Però pensa que dissabte, tu ets el rei del mambo.

2. Si has de regalar un llibre, compra'l divendres. Totes les llibreries fan ofertes i promocions durant tota la setmana. Si has de comprar dissabte un llibre per regalar, potser et tornes boig. Així que millor, vés ja a una llibreria de confiança i, si no te'n surts tu solet, pregunta-li al llibreter, que són experts en això d'encertar-la.

3. Si vols una signatura molona, vés a l'Antic Teatre. Per segon any consecutiu, la libreria Calders, It's Written i la revista El Culturista han decidit aplegar-se a l'Antic Teatre per celebrar l'aniversari d'aquest teatre-bar que tanta vida dóna a la ciutat. Hi trobareu gent jove, que potser us necessita més que els que ocuparan els primers llocs. No surten a la tele, però són igual de macos.

4. Millor Rambla Catalunya que la Rambla. A la Rambla, ja us ho diem, el dia de Sant Jordi no s'hi pot passar. Entre els guiris i els barcelonins despistats, aquest carrer és com aquella lava densa que baixa dels volcans a 1 km/h. A la Rambla de Catalunya, on també hi ha força gent, és més fàcil moure-s'hi. També és més ample.

5. Al passeig de Gràcia, hi ha poesia i indis. Al número 17 del passeig de Gràcia, trobareu la parada de la millor editorial de poesia del moment, LaBreu Edicions, que comparteix espai amb els 'indies' de l'edició: Bankrobber (que posarà música), Males Herbes, L'altra i Club Editor. Tindran els seus autors voltant per allà, amb una ploma al cap, guaitant si veuen algú del 7è de Cavalleria per tallar-li la cabellera.

6. Amb un entrepà, ja fas. Aquest dia no és per entaular-se. Ho pots fer, sí. I aquí tens un munt de restaurants romàntics, si et calen. Però et recomanem que, per un dia, et gastis els quartos en llibres, que potser no ho tornes a fer en tot l'any! Us el podeu fer a casa, l'entrepà, o, ja que la cosa va de creativitat, passar-te per algun d'aquests llocs originals.

7. Regala roses roges, no te la juguis. Ja sabeu que per Sant Jordi, hi ha roses de tots colors. I que cada color vol dir una cosa. Coneixes el significat de cada color? Qui rebrà la rosa, el sap? Si fos de vosaltres, tiraria del vermell, que és el més abundant, barat i amb el qual sempre quedes bé. Recorda que, si vols que duri, canvia-li l'aigua cada dia i ves tallant la tija per sota.

8. Si esperes fins tard, la rosa és més barata. El preu de les floretes per Sant Jordi es dispara, però si tens paciència, la cosa pot jugar al teu favor. Cap a les set de la tarda, els venedors van bojos per deixar anar-les totes. I si a les 9 del matí, la roseta val 7 euros, quan la tarda és a punt de fondre's amb el vespre, segur que et surt per 3 euros, que és el que val una rosa en una floristeria un dia normal... Idea cutre, sí, però és que no estem per històries.

9. Si et fas petons tota l'estona, segur que surts a la BBC. La diada posa Barcelona al centre del món. Vénen a signar alguns dels millors escriptors del planeta i hi ha un munt de càmeres i fotògrafs que busquen 'captar' el moment. Tu, posa't al capdamunt de la Rambla i morreja't amb la teva parella cada vegada que hi passis. Et faran una foto, segur!

Últimes notícies

    Publicitat