Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Guia per sobreviure a l'estiu a Barcelona

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

No ens enganyem: la millor manera de sobreviure a l'estiu a Barcelona és evitar l'estiu a Barcelona, com sigui. A tota costa, brava o daurada. Però si per forces majors (feina) ens veiem forçats a suportar el juliol barceloní, haurem de traçar un pla. Això que ve és només una temptativa, probablement inútil, de pervivència.

1. Evitar religiosament trepitjar els barris més massificats de la ciutat, que cada any van en augment. Digueu fins aviat al Gòtic i a la Barceloneta. Esborreu dels vostres cervells la Rambla, a no ser que sigui per anar-hi de matinada mentre el turisme es recupera, entre llençols suats, de descomunals ressaques i insolacions.

2. Conseqüència de la primera. Aprofiteu per visitar la Barcelona perifèrica, on la vida continua. Entregueu-vos a les braves del Las Delícias, regaleu-vos un esmorzar de forquilla a la Taverna Can Roca, fugiu a Vallvidrera, recorreu Nou Barris, buscant el millor.

3. Adéu, TMB. Agafar un metro entre juny i setembre és córrer el risc de morir asfixiat, de ser trepitjat per milers de peus d'arreu disposats a recórrer furiosos la ciutat sencera. Tot això, a temperatures de sauna o d'iglú, sense cap moderació.

4. Bloquegeu els comptes d'Instagram, Facebook i Twitter dels qui ja estiguin de vacances. No volem saber res d'aigües cristal·lines, arrossos a primera línia de mar i gintònics amb postes de sol. No, gràcies. Només acceptem bronzejats d'oficina, mirades ulleroses. Fúria, fàstic i cansament com els que sentim nosaltres.

5. Quan la vostra terrassa de referència estigui plena, quan hagueu estat atropellats per manades de bicicletes taronges i ridículs patins d'una roda, quan la Barceloneta està tan plena que no es veu la sorra... Sempre ens quedarà la Filmoteca: oasi fresquet i somiador en plena zona zero des d'on podreu viatjar al Japó rural de la mà de mestres de l'animació contemporanis, als Estats Units dels anys 50 amb Elia Kazan, als Balcans de 1918 amb Bertrand Tavernier...

6. Tothom sap que la platja barcelonina és territori hostil per a l'espècie autòctona durant els mesos d'estiu. Però a un cop de Renfe o de bici hi trobareu uns metres de costa practicable.

7. L'estiu és temporada oficial de migdiada tant si toca treballar, com si no. I el millor escenari per practicar aquest noble art tan nostre és Montjuïc. Concretament els seus parcs. Arrecereu-vos sota un cedre o una alzina i tanqueu els ulls.

8. Es pot suposar que si els turistes són als carrers, les terrasses dels hotels estan lliures? Provem-ho, començant pel jardí i la terrassa de l'Hotel Alma. L'Edèn, el paradís, una meravella. Us hi voldreu quedar a viure.

9. Sempre ens quedarà la rendició. Acotar la mirada. Vestir mitjons blancs amb sandàlies, una gorra de Port Aventura 1998, o un barret mexicà... Unir-nos a ells. Beure tancs de birra a la Rambla. Provar sort amb Paellador. Comprar una audioguia de la Sagrada Família i passejar sense rumb fixe amb una càmera a la mà. Força!

Últimes notícies

    Publicitat