Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Bodega d'en Rafel, de Sant Antoni al Japó

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Al cor d'un barri greument amenaçat per la gentrificació i el turisme sense control, encara resisteixen guardians de les essències de la teca i el mam, el gal Astèrix dels bars de Sant Antoni, el carismàtic Rafel de la Bodega d'en Rafel.

A banda d'un model de bonhomia, l'establiment és la cara d'una moneda on la creu la marquen caus de 'brunch' de fustes nòrdiques amb preus inspirats també en el nord d'Europa. La singularitat de can Rafel en vies d'extinció és també objecte d'admiració a l'altra banda del món, al Japó.

L'equip de la televisió pública japonesa NHK escorcolla can Rafel

Si heu passat aquests dies per la parròquia del carrer Manso, us haurà sorprès la presència d'un equip de la televisió pública japonesa NHK, la segona més important al món després de la BBC. Amb minuciositat asiàtica i afany antropològic, els reporters han filmat la manera de fer i de cuinar, des de com talla el pernil fins a la preparació de les croquetes. Les entrevistes són una part fonamental de la investigació, els interessa especialment la raó que motiva els clients a triar la via tradicional enfront del disseny de nova fornada.

El títol del programa nipó es vindria a traduir com 'Bars del món', un espai que va per la tercera temporada. Han enregistrat barres de tot el planeta per tractar d'explicar la vida de les ciutats a través de les seves cuines. En aquest cas, han encertat a l'hora de posar l'ull en un referent de barri, senzillesa i espontaneïtat que passa la mà per la cara a qualsevol altra fórmula de postureig i tapes desconstruïdes. 'Arigatô gozai-masu', Rafel.

Últimes notícies

    Publicitat