Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Casa de les Punxes obre les seves portes!

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

La Casa Terradas, més coneguda com a Casa de les Punxes, és un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, que s'erigeix com si es tractés d'un castell medieval al número 420 de la Diagonal. L'admirem i el fotografiem, però, si el comparem amb altres fites del modernisme com la Pedrera i la Sagrada Família, és un dels grans desconeguts.

Fins ara. Més de cent anys després que Josep Puig i Cadafalch el construís, obre les seves portes per primer cop! Per fi podrem entrar en aquest palauet per conèixer millor la història de l'edifici, del seu arquitecte i de la llegenda de Sant Jordi.

Divendres 5 d'agost l'edifici modernista obrirà les portes al públic i podreu reservar a través de la seva pàgina web. Els grups seran reduïts i haureu d'escollir el dia i l'hora. La Casa de les Punxes estarà oberta cada dia, excepte Nadal, de 9 a 20 h. Les visites es faran en 10 idiomes i podeu escollir entre una audioguia (12,50  €) o afegint, a més, una guia que us acompanyarà per tot el recorregut i que us farà una visita més exhaustiva (20  €). Els nens menors de 5 anys entraran gratis i les entrades per a jubilats, estudiants i nens de 5 a 18 anys seran d'11,25 €.

La visita s'estructura en dues parts. A la primera pujareu al primer pis de l'edifici –on van viure dues de les germanes Terradas amb la seva mare– per conèixer la llegenda de Sant Jordi. Veureu com Puig i Cadafalch la va plasmar a la casa però també descobrireu la importància que té a la història de Catalunya i d'altres països.

La segona part us portarà a la part més desitjada, el terrat, que us aproparà a les preuades punxes de les 6 torres. A més de gaudir d'una preciosa vista de Barcelona (distingireu la Torre Agbar, la Sagrada Família, les xemeneies de la Pedrera...), dintre de cada torre hi trobareu plafons o sistemes interactius per conèixer encara més la vida i l'obra de Puig i Cadafalch, el moment històric en el qual es va construir, més detalls arquitectònics de la casa així com la feina dels artesans que van treballar en ella i que acostumen a ser els grans oblidats.

Durant la visita, observeu els detalls amb deteniment. Als vostres peus, les rajoles originals, amunt, els sostres recuperats, l'ascensor –que aguanta estoic–, els treballs de forja i ceràmica i la munió d'al·lusions i símbols que l'arquitecte va deixar per tota la casa. Fins i tot un autoretrat!

L'edifici va ser un encàrrec de l'empresari tèxtil Bartomeu Terradas Brutau, qui volia que Puig i Cadafalch dissenyés una casa per cada una de les seves germanes. La construcció té sis cantonades, coronades per una torre i que coincideixen amb les cruïlles dels carrers de Rosselló, Bruc i la Diagonal. Cada habitatge està personalitzat per a cada germana. A la de la Rosa podem veure, clar, roses esculpides així com dos mosaics on la flor està molt present; per la casa de l'Àngela va escollir àngels i per a la de la Josefa –l'única que es va casar– va optar per representar la llegenda de Sant Jordi.

Post actualitzat el 3 d'agost del 2016

Últimes notícies

    Publicitat