Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La iaia del Grec té 92 anys

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Fa uns quatre que l'Antic Teatre manté un projecte amb la gent gran del barri de Sant Pere i fins ara han presentat diverses vegades el resultat del taller que el 2011 van engegar Quim Bigas i Isabel Ollé, sota el títol de 'Ritme en el temps'. Aquest divendres, a les 20 h, dins el festival Grec, posaran de llarg 'Fantasies d'un temps', que compta amb la Carmen, una dona de 92 anys que és, sens dubte, l'artista de més edat del festival d'estiu de Barcelona. I ho farà amb  l’Aurora, la Núria, la Pilar, la Teresa, la Pepita, la Maria Carme, la Carmen, la Pilar, l'Emilia, la Pepa, l'Enrique, el Jonhattan, la Maria Isabel i la Lluïsa. Tots formen part de Ritme en el Temps, el projecte comunitari de l’Antic Teatre amb les veïnes del Casc Antic.

Es tracta d'una peça de creació col·lectiva en la que les iaies i els iaios fa un any que hi treballen. Diuen que és "un viatge fantàstic que transporta els contes de tota la vida, com la 'Blancaneus' o la 'Rateta que escombrava la caseta', a la vida quotidiana de cadascú de nosaltres. Les pors, les enveges, les tempestes, els obstacles, les alegries i les victòries de la vida actual i diària".

El 2012, Ollé escrivia al blog de l'Antic Teatre que Ritme en el temps "ha sigut un espai on ens trobàvem i compartíem la nostra amistat i les nostres memòries a través de la música i la dansa, ja que per nosaltres l’essencial era que fossin ells mateixos, que se sentissin lliures, que poguessin gaudir i així fer-ho tots a la festa amb ells".

L'any passat, Iago Pericot, que supera els 80, va dirigir 'Guillotina', amb curiosament el nano més jove del Grec, Oriol Pla, que en tenia 19. Molts dels integrants del 'Vader', de Peeping Tom, els quals representaven la vida en un geriàtric, superaven la setantena.

Últimes notícies

    Publicitat