Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cervesa a la Rambla
© Maria Dias

La llei de la Rambla

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Fa uns anys vaig viure una experiència reveladora. Era a un poble perdut a l’interior de Laos, mal comunicat, com gairebé la major part de les zones rurals del país. En aquell poblat que no tenia llum elèctrica a la nit vaig comprar un encenedor fabricat a la Xina. Em va costar, al canvi, uns 10 cèntims d’euro. Vaig pensar en els milers de quilòmetres que havia recorregut l’encenedor, per les mans que havia passat. Totes havien tret un profit econòmic de la transacció. I tot i així costava 10 cèntims.

Barcelona, estiu del 2015. Des de la redacció de Time Out provoquem una altra experiència que no és gens reveladora, perquè tots ho sospitem, tot i que som poquíssims els barcelonins que l'experimentem. Volem saber què val una birra a l’artèria més turística, abans emblemàtica, de la ciutat. I també si es cobra el mateix a un turista que a un nadiu. Amb aquest objectiu, ens dirigim a la Rambla cap a la 1 del migdia d’una banda jo i la fotògrafa Maria Dias, i de l’altra, Jan Fleischer, editora de la versió anglesa de les webs de Time Out Barcelona i Madrid, californiana d’origen, amb el seu xicot, en Dermot, actor irlandès també resident a Barcelona. Anem separats perquè ningú sospiti del que tramem...

Preguntem els preus de les cerveses de diversos locals que hi ha entre Ferran i Escudellers. Alguns cambrers contesten ràpidament, sense dubtar: d'altres, però,  consulten amb els ulls a l'encarregat, que és qui contesta. Quan en un local veuen la nostra cara de sorpresa quan ens diuen quant costen, ens comenten amablement que és el que hi ha. En general, però, ens conviden a seure i ens permeten prendre una cervesa sense menjar-hi res, tot i que és l'hora de dinar. Després de preguntar en uns quants locals constatem que la forquilla de preus oscil·la entre els 6 euros i els 8 euros per mig litre. Enlloc no donen opció a demanar una birra més petita: ni quintos, ni 'zuritos', ni mitjanes...

D'entre els diferents establiments on hem preguntat, decidim seure a l’Ideal, cada 'escamot' a la seva taula. La canya està fresca i ben tirada, i fins i tot ens en deixen compartir una entre dues tot i ser hora punta. Ens cobren el mateix tant a la parella de locals –segurament les úniques barcelonines assegudes en aquell moment a una terrassa de la Rambla– i la dels falsos turistes. El preu? 65 encenedors a Laos.

Últimes notícies

    Publicitat