Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'espai de coworking Betahaus, en perill de tancament

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Una de les preguntes més comuns entre els ciutadans quan Colau va guanyar les eleccions era com gestionaria (i protegiria) l'alcaldessa els interessos dels petits emprenedors i els negocis de tota la vida, des de l'administració. Com faria per defensar els més vulnerables des de l'Ajuntament. Molts diuen que, tot i el poc temps que porta governant, no ho ha sabut resoldre i tot segueix com sempre. Altres estan contents amb com està funcionant tot i donen crèdit a l'alcaldessa. Però una cosa és clara: la burocràcia i l'administració segueixen treballant, en molts casos, de manera incoherent. Això no és problema de Colau, és un problema d'arrel que ve de molt enrere, però un exemple d'això és el cas de Betahaus. Es tracta de l'espai de coworking més gran de Barcelona. El podreu trobar a la part alta de Gràcia i hi treballen fins a 200 persones. Des d'autònoms fins a petites empreses, l'espai s'ha convertit en el centre neuràlgic del coworking al barri, convertint-se en "un espai obert a professionals que senten passió pel què fan i en què tots s'hi troben a gust", afirma orgullós Eduardo Forte, un dels cofundadors de Betahaus. 

Betahaus va rebre la visita de Colau, ara fa un parell d'anys. Va ser quan l'alcaldessa encara formava part de la PAH i ho va fer per parlar de la importància de la dona als mitjans de comunicació. Els fundadors ho recorden a una carta que han publicat i que ja s'ha compartit més de 1000 vegades a Facebook. En ella, expliquen que després de rehabilitar l'espai (un solar "ple de rates i cuques", diuen) fa més de quatre anys, i convertir-lo en un referent de la indústria col·laborativa de cinc plantes, ara es troba en risc de tancament per una lluita interminable amb l'administració, ja que els requereix que construeixin 13 places de pàrquing a un barri tradicionalment per a vianants com és Gràcia, i la instal·lació de panells solars, entre d'altres coses. I el que és més absurd: fer totes aquestes obres en només 15 dies. "Vam rebre la carta exigint aquestes obres el 17 d'agost. I deia que teníem 15 dies per a fer-les. És impossible fer-ho en 15 dies, a l'agost. Nosaltres no demanem cap tracte de favor, només temps i que siguin realistes". I és que a dia d'avui, tal com ens explica l'Eduardo, el projecte no és viable econòmicament. "No podem assumir els diners gastats en tots les obres que hem fet, i el que sí podria ser definitiu és que ens tallin el flux d'ingressos. Tenim tots els papers en ordre i no som una multinacional. Hi ha empreses que treballen a Betahaus que han pagat fins a sis mesos per avançat per treballar aquí".

En principi, dimarts 27 de setembre a les 10h era el dia en què Betahaus havia de tancar portes. No ho han fet gràcies a una reunió d'última hora amb l'Ajuntament i un recurs que ha permès congelar la situació, però això no vol dir que les coses es s'hagin normalitzat, ni que la situació hagi canviat. Tampoc volen convertir el seu cas en una crítica directa a Colau, qui avui ha dit, des de Twitter, que farà el possible perquè Betahaus segueixi amb l'activitat. "No volem que s'interpreti que acusem a l'alcaldessa del tancament, només demanem una intervenció de l'Ajuntament en això, però no estem per res en contra d'ells. Simplement volem que es fomenti l'emprenedoria sense que la burocràcia posi pals a les rodes, com ens està passant. Hi ha projectes i projectes, i aquest és important per a Barcelona, per als emprenedors sense molts recursos i pel teixit econòmic del barri", conclou l'Eduardo. Aquest cas demostra com, previsiblement, no es corresponen les ganes de promoure l'emprenedoria per part de l'Ajuntament, amb d'ineficàcia de l'administració en casos com el de Betahaus.

Últimes notícies

    Publicitat