Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Netflix, primeres impressions

Escrit per
Serielizados Serielizados
Publicitat

Fa just una setmana que Netflix ha aterrat a Espanya després de moltíssima expectació durant molts mesos amb notícies i rumors sobre la seva arribada. Que si la pirateria feia que no volgués venir a l’Estat, que si el mercat ja estava ocupat per Movistar+, (…Rumore, rumore, nananá…) Netflix ha arribat i es posiciona per competir amb Movistar+, amb Filmin, amb Wuaki i amb Atresplayer, principalment. Els que ens queixàvem fa uns anys de que als espectadors de l’online, els que devorem audiovisual cremant fibra òptica no ens estaven respectant, podem començar a dir que ja ens tracten com a públic i com a públic important.

Els que esperen que Netflix sigui la panacea, una espècie de Mana que ens donarà totes les sèries i pel·lícules que volem a un clic i a una tarifa plana assumible, estan equivocats. Netflix servirà perquè les nostres mares vulguin tenir una smart tv, perquè els mitjans facin més cas als portals de vídeo a la carta i perquè descobrim que a Estats Units fa molt temps que si vols una bona cobertura de pel·lícules i sèries necessites com a mínim dues subscripcions a portals així. Benvinguts al nou món del VOD!

5 coses que aporta Netflix:

Producció pròpia: Sèries i pel·lícules produïdes per ells mateixos i que tindran en exclusiva al seu portal. “Beasts of No Nation” la película de Cary Fukunaga (sí, el de True Detective) amb Idris Elba (sí, el de The Wire) té una pinta excel·lent. I de les sèries només dir-vos que "Narcos" i "Derek" són aquí, a un clic.

Mes de prova gratuït: Com també fa Wuaki amb Selection, pots tenir un mes de triar i remenar. És cert que has de posar una targeta de crèdit, però la pots treure quan vulguis. Vingui, remeni, toqui i si li agrada quedi’s.

Els idiomes: Un dels drames dels serveis de video a la carta que ja teníem són els idiomes. Els maniàtics de la versió original estem perseguits. Un exemple, ara mateix per veure la nova temporada de "Homeland" o la veus doblada a Movistar+ o la veus en Versió Original sense subtítols (amb la necessitat de conèixer l’anglès, l’alemany i l’àrab... per favor! Que si l’heu doblada, teniu el text!). A Netflix ens sorprèn la quantitat d’idiomes de subtítols a disposar i fins i tot de doblatge (pots veure "Narcos" en alemany, francés o castellà, AIXÍ, SÍ!). Ara, només una queixa, per quan subtítols en català? Reclamem que Netflix es posi les piles com va fer Yomvi de Movistar+ subtitulant al català "Joc de Trons" o "House of Cards"!

- Sorpreses: Pensàvem que "Orange is the New Black" i "House of Cards", dos bucs insígnia del portal no hi serien perquè les havia venudes abans a un tercer (OITNB a Canal+ i House of Cards a Wuaki i Canal+), doncs bé sí que les té. No les temporades més recents, però sí per posar-te al dia o revisitar-les. Per cert, no només trobareu producció pròpia de Netflix, el catàleg inclou sèries de BBC America com “Orphan Black” (GRÀCIES, per fi la tindrem disponible), comèdies com “The It Crowd”, obres mestres de la ciència ficció com “Battlestar Galactica” i també produccions nostrades tan diverses com “Física o Química” o “El Ministerio del Tiempo”.

La interfície: Les interfícies de la resta de plataformes estan molt bé, però la de Netflix les guanya en una cosa: el clic. L’objectiu és que no perdis temps buscant, que triguis el mínim en clicar el contingut que t’interessa, cada segon compta. Quan al menú principal tries veure “El club de la Comedia” (sí, hi és), directament se t’obre el primer capítol. Pim, pam. No estem per perdre temps ni la paciència. I si deixes un visionat a la meitat, no pateixis. El sistema t’ho recorda sense que hagis de fer memòria de a quin capítol et vas quedar ni de a quin minut vas haver de posar pausa quan et va trucar el típic amic coitus interruptus. Aquí es consuma al primer clic, i si no t’agrada tires enrere que per això és una tarifa plana i està tot pagat.


Netflix no és la revolució que alguns pensaven, i més si ja tenies Filmin, Movistar+ o Wuaki, però sí que donarà aquesta sensació a molta gent que no sabia dels serveis de video a la carta existents.

El que vols veure et trobarà a tu, i no al revés”, és un lema preciós, però ja veurem si aquesta pretensió d’afinar tant en les recomanacions personals funciona. De moment, amb el que han dit que també apostaran per producció pròpia a l’Estat i que volen treballar amb Carlos Vermut, estan afinant una mica. Esperem amb candaletes aquestes propostes, amb el ratolí a la mà, i a punt per fer clic quan digueu.

Últimes notícies

    Publicitat