Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Primeres notícies del Festival Grec

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Enguany el Festival Grec (de l'1 al 31 de juliol) arriba a les 40 edicions i ja han presentat la programació musical, els espectacles que es faran al Teatre Grec i les propostes del MiniGrec, la vessant familiar del festival. La presentació completa dels prop de 130 espectacles de teatre, música, dansa i circ no es farà fins al 20 de maig. De moment, anem per feina amb el que ja tenim.

1. En aquesta edició d'aniversari l'organització ha decidit obrir al festival amb un espectacle de teatre (i quin!): 'Les bruixes de Salem', d'Arthur Miller (l'any passat va fer un segle del naixement del dramaturg), una coproducció del Grec, el Teatre Romea i el Centro Dramático Nacional amb un repartiment espectacular encapçalat pel gran Lluís Homar i dirigit per Andrés Lima, fundador de la companyia Animalario. Eduardo Mendoza en signa la traducció al català, i a banda d'Homar, també veurem a l'escenari Nora Navas, Borja Espinosa, Nausicaa Bonnín, Albert Prat, Carles Martínez, Míriam Alemany, Carme Sansa, Miquel Gelabert, Anna Moliner, Marta Closas, Joana Vilapuig, Núria González i Yolanda Sey.

A banda de retratar un dels episodis més foscos de la història dels Estats Units i de ser una al·legoria del maccarthisme, per Ramón Simó, director del Grec, aquesta obra ens alerta "del lloc fosc cap a on van aquestes societats emmurallades", com l'Europa dels últims temps.

2. Una edició de festa, per partida doble. L'Orquestra Plateria també celebra, com el Grec, el seu 40è aniversari. Ells seran els encarregats d'inaugurar el festival amb una festa popular i gratuïta a la plaça de Margarida Xirgu.

3. Més concerts a més espais. Aquest any tindrem música a la plaça de Margarida Xirgu, al Grec, al BARTS i al Jamboree però també a la Sala Hiroshima, a l'Apolo, al Mercat de les Flors, al Harlem Jazz Club i al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). I què hi veurem? Una programació dissenyada per a satisfer a un ampli ventall de públic, del flamenc al soul, del pop anglès a la música feta a casa. Més concretament: Hi veurem el músic i poeta britànic Benjamin Clementine (12 de juliol al Teatre Grec) amb el seu treball debut 'At least for now', els nord-americans Giant Sand (14 de juliol a l'Apolo), que s'acomiaden dels escenaris a Barcelona,  També tindrem la gran Estrella Morente (10 de juliol al Teatre Grec), una de les grans figures del flamenc contemporani i Lole Montoya (8 de juliol al Barts) la veu femenina del duet impulsor de la fusió flamenca. També propostes experimentals com la de Dorian Wood (10 de juliol a la Sala Hiroshima) i encara un altre aniversari, els 10 anys del Quartet Brossa-Col·lectiu Brossa (16 de juliol al Mercat de les Flors) acompanyats d'alguns dels músics amb qui han col·laborat en els últims anys com Maria Rodés, Astrud i Enric Montefusco, de Standstill.

I ep, atenció amb els encarregats de tancar la vessant musical del Grec: el 31 de juliol, els Manel ompliran el Grec amb el seu últim treball, 'Jo competeixo'. El mateix 31 de juliol, a la plaça de Margarida Xirgu, hi haurà una gran festa gratis amb els xilens Chico Trujillo i la jove formació de Sabadell, Sense Sal.

4. Què més hi ha al Teatre Grec? A banda de 'Les bruixes de Salem' i del concert d'Estrella Morente i Benjamin Clementine,  pel Teatre Grec hi passaran també la Kibbutz Contemporary Dance Company, tot un mite de la dansa contemporània israeliana, la Banda Municipal de Barcelona amb peces de Beethoven i del compositor contemporani Bert Appermont, el xou electroacústic de Jorge Drexler feat. Luciano Supervielle, l'Alonzo King Lines Ballet –"una de les grans estrelles de la dansa mundial", segons Ramón Simó– i l'última representació del Circus Klezmer d'Adrián Schvarzstein, el muntatge de circ contemporani català més vist arreu del món. I encara n'hi ha més, que trobareu al programa del Festival. 

5. Bones notícies per al públic infantil i familiar. Al MiniGrec d'aquest any hi veurem sis propostes que comparteixen amb la resta del festival els valors d'hibridació, creació i conflicte; "la cultura com a necessari espai de contrast d'idees, contrari a la violència", que diu Simó. Dins del MiniGrec hi veurem propostes de companyies que parlen sobre la necessitat de mirar-se el món des de punts de vista diversos, de la natura, l'amor i també la guerra. A la secció Amb nens les anireu trobant totes.

Les entrades de tots aquests espectacles ja estan a la venda a la web del Festival Grec.

Últimes notícies

    Publicitat