Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Prou bosses d’escombraries al Gòtic

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Són les nou de la nit. El sol ja ha deixat d’escalfar l’asfalt del Gòtic com un microones fora de control. Els carrers Gignàs, Regomir, Milans, Templers, Bellafila, Cometa, etc. (el nucli més dur del barri) han esdevingut camps apocalíptics de merda en tots els seus estats: n’hi ha de líquida, sòlida i fins i tot gasosa. Deixalles esquitxades per tot arreu. Un barri-abocador fet realitat. I enmig d’aquesta marejada tòxica, una conclusió que està en boca de tots els veïns: és urgent posar solució al drama de la recollida d’escombraries en aquesta terra sense llei.

Trobar contenidors al Gòtic és més complicat que trobar banderes independentistes a casa de Hermann Tertsch. El perfil laberíntic de la part baixa del barri és un maldecap pel que fa a la gestió de les escombraries. A les àrees més angostes i estretes resulta impossible encabir contenidors i només queda una solució: deixar la merda al carrer. Resultat? Les bosses d’escombraries s’apilen a la intempèrie a cantonades, portals i carrerons, esperant ser recollides per les sofertes brigades de neteja.

Aquesta acumulació de bosses i tota mena de deixalles a la via pública es veu dramàticament agreujada per una manca de civisme alarmant per part dels veïns i dels saquejadors. És trist, però els propis habitants del Gòtic són (som) els principals culpables de la desolació tòxica que cada nit assola el barri. Traiem les bosses a hores diürnes perquè allò foti olor a podrit tot el sant dia. Hi ha veïns que directament les llencen al carrer des del balcó (ho he vist amb els meus propis ulls). De fet som capaços de deixar al carrer el que ens dóna la gana, com i quan ens brota –si volem treure una nevera, una tele o el gos dissecat el dijous, ho fem i punt-. Ah, i per coronar l’obra d’art, permetem que els nostres gossos s’hi pixin a sobre.

Aleshores, arriba el moment dels saquejadors. Gent que es dedica a esbudellar les bosses i escampar el seu pestífer contingut pel carrer a la recerca d’algun objecte valuós. La imatge és distòpica: carrers ombrívols farcits de bosses d’escombraries que semblen haver explotat i llençat tota la merda a l’exterior, com un gra de pus. Això és el que ens trobem els habitants del Gòtic; això és el que es troben les brigades de neteja cada nit: una guerra impossible de guanyar contra un sistema de recollida arcaic, contra la immundícia, contra el “garrulisme” incívic.

Desconec quina pot ser la solució més adient per evitar que el Barri Gòtic s’ofegui en la seva pròpia merda cada nit, però tinc molt clar que deixar les bosses d’escombraries al portal de casa no és l’opció més moderna i civilitzada. Li demanaria a l’Ajuntament que es trenqués la closca i hi pensés, abans que els veïns indignats ens prenguem la llei per la nostra mà amb els incívics i saquejadors, o directament oferim a l’entrada de l’Ajuntament una exquisida desfilada de bosses d’escombraries rebentades, col·lecció primavera-estiu 2015.

Últimes notícies

    Publicitat