Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Que torni el 'bocata' de bar: els millors de BCN

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Que sí, que molt bé, pesats, que les hamburgueses premium d’anques de colibrí amb maridatge de gintònic aux fines herbes són el més cool del moment, però que hi voleu que faci, quan em miro al mirall cauen les màscares hispters i veig el que sóc de veritat: un maleït fan de l’entrepà. Del 'bocata xungo' de tota la vida, Pompeu Fabra em perdoni. Podria viure fins als 90 anys amb una dieta a base d’aquesta obra mestra de l’enginyeria gastronòmica per a dummies: dues llesques de pa, un llençol de cansalada, tomàquet madur, oli d’oliva, formatge fos... A l’era de l’hamburguesa cuqui i els sandvitxos de food truck, és l’hora de reivindicar els millors 'bocatas' de bar de la ciutat; els cinc campions que qualsevol barceloní hauria de tastar abans de casar-se o morir, que vindria a ser el mateix.

1-Entrepà de bacallà del Neme (Mercat de Collblanc)

Una barra gairebé invisible a un racó del mercat de Collblanc s’encarrega de facturar els millors entrepans working class que conec a L’Hospitalet. Tots passen per la planxa, tots són pecaminosos, però el de bacallà amb pebrot verd i allioli és una dutxa de plaer i calories que de bon matí entra com una tempesta de Viagra: flipant és quedar-se curt.  

2-Entrepà de truita de formatge del Bar Cervantes (Cervantes, 7)

Crec que és el meu entrepà favorit del Barri Gòtic. L’objecte en qüestió és una tanqueta de pa cruixent totalment incapaç de contenir una truita acabada de fer, bombollejant, sucosa i farcida d’una allau de formatge que s’escorre pels costats del “bocata” com un regalim dels Déus. Perfecte en la seva immensa imperfecció. L’esmorzar en majúscules.     

3-Entrepà Victòria del Bar Fidel (Ferlandina, 24)

Tenen entrepans molt top, però sempre acabo demanant el Victoria, un clàssic de la casa, una recepta que porten fent des de l’extinció dels dinosaures i mai decep. Pa molt cruixent i consistent, pollastre al forn amb espècies, salsa Perrins, cogombrets, ceba i maionesa. Al final l’hauran de servir en format líquid, ficat a una xeringa. Droga massa dura.   

4-Entrepà de bacon amb formatge d’Agullers (Agullers, 8)  

Escalfen el pa a la planxa fins que adquireix textura cruixent. Juguen amb ingredients de qualitat. Els fan amb un amor desmesurat. Els entrepans de truites són espectaculars, però el de bacon i formatge redimensionarà totalment el concepte que fins ara teníeu de “bocata de bacon i formatge”. Un altre nivell de greix.

5-Entrepà del dia de la Bodega Montferry (Violant d’Hongria Reina d’Aragó, 105)

A la Bodega Montferry han reinventat el 'bocata' de classe obrera, sense perdre un microgram de l’essència d’aquesta vianda per amics dels esmorzars forts. De sardinetes amb ruca i musclos. De fricandó. De pernil canari amb patata i pimentó. De llibrets de llom amb salsa de mostassa. Del que sigui... Si xafardegeu al seu Instagram (@bodegamontferry) entrareu en estat de shock.  

Últimes notícies

    Publicitat