Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Reduir taules... o tancar

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Gairebé la meitat de les terrasses de Barcelona es veuran afectades per la nova ordenança de l'Ajuntament, que pot fer que redueixin en un 60% les seves dimensions (en alguns casos més). Es tracta d'un fet molt greu, diuen, en tant que la majoria d'aquests establiments funcionen gràcies als beneficis de les terrasses. Ja no només es posa en perill la temporada d'estiu d'aquests locals i milers de llocs de treball en els mesos vinents, sinó que afecta la supervivència de molts bars de la ciutat. Aquesta és la conclusió a la qual arriba el Gremi de Restauració de Barcelona en veure que el govern de Colau té al cap agilitzar un procés que ja va posar en marxa Trias per tal de revisar les distàncies que les terrasses han de mantenir amb guals, arbres i façanes.

I és que l'assumpte va de debò. Fins a 1.470 establiments de la ciutat (dels més de 4.000 que s'hauran de reinventar) han rebut ja la notificació de l'Ajuntament de reduir les seves terrasses... o tancar-les. Perquè, tot sigui dit, és cert que des de fa gairebé deu anys (just quan es va posar en marxa la llei anti-tabac) els bars i restaurants de la ciutat van decidir ocupar els carrers amb les seves taules. Potser s'hauria d'haver controlat llavors, ja que als barris més turístics, esclar, això es va multiplicar. Tot i això, la nova ordenança afecta a tot Barcelona, i no només als barris més freqüentats per turistes. Amb la nova ordenança alguns establiments hauran de reduir el nombre de taules en un 80%. I què diu l'actual govern? Doncs que vol posar-se al servei dels veïns i de la seva comoditat. I els hostalers? Que són els veïns qui més consumeixen a les terrasses dels bars de la majoria de barris, a excepció, dels barris del centre on hi ha més turistes.

Sigui com sigui, vénen dies moguts al sector de l'hostaleria: empresaris de bars i restaurants de Barcelona anuncien mobilitzacions sense precedents per paralitzar una ordenança que pot marcar un punt d'inflexió a la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat