Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Reobre el Bailén 22 com a disco 'vintage'

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Rius de tinta s'han escrit sobre el Bailén 22 (i rius d'altres substàncies s'arrapen a la seva tapisseria). Després de la significada etapa de prostíbul –amb llicència de gimnàs, era la conya– i d'una agraïda represa com a club nocturn centrat en el 'burlesque' (quins bons records, el Cabaret Berlín), l'adreça més coneguda de l'Eixample Dret, amb permís de la Sagrada Família, encara una nova vida. Després d'uns anys de capa caiguda en el món de la nit, en què es va intentar reviure amb propostes interessants, aquest dissabte 13 de maig reobre com a Gauss: la reconversió de l'antic cabaret i prostíbul en un club de ball.

Aquesta notícia alegrarà els nostàlgics de la marxa liberal i hedonista de meitats dels 2000: els qui cremàveu la nit fins a les tantes als mítics Fellini i Fonfone fent barbaritats (allà on va començar Nasty Mondays) estareu encantats de saber que l'orientació de Gauss està dedicada a la música disco, soul, boogie i house, 'vintage' i de qualitat. Aquesta serà la personalitat de la nit forta de la setmana: la sessió Mint, cada dissabte, serà un homenatge a la manera d'entendre la nit de clubs icònics de música negra com Paradise Garage o Muzic Box ('mint', en boca d'un col·lecionista, és una al·lusió al bon estat d'un disc de segona mà). La sessió de la nit inaugural anirà a càrrec de Geo-Ology, del segell Sound Signature, un virtuós de Nova York i petita llegenda del soul-funk i el hip hop downtempo que ha treballat amb monstres com Mos Def, De la Soul i fins i tot Tupac Shakur. Un paio, no exagero, capaç de fer ballar un veterà de la guerra de Corea.

Si enyoreu l'aire sòrdid del Bailén 22, no temeu: la nova direcció ha fet un rentat de cara a la disco, afegint-hi un cert aire de club de jazz amb instruments de vent i metall, però no hi trobareu a faltar ni els reservats, ni la bola de vidre ni aquell infame, kitsch i adorable pany de paret amb paons dibuixats al paper.

El Gauss obrirà tots els divendres i dissabtes de 23 a 5 h. De 23 a 24 h, entrada gratis o 10 € amb copa. De 24 a 1 h, 12 € amb copa. Després, 15 € amb copa.

Últimes notícies

    Publicitat