Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Wilco publiquen un àlbum per sorpresa... i gratis!

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Potser Jeff Tweedy ens aixecava una mica la camisa quan, en l'entrevista a propòsit de Tweedy, el projecte que comparteix amb el seu fill Spencer, tirava pilotes fora sobre un possible nou àlbum de Wilco. "Molts dels altres membres estaven treballant en altres projectes", deia, com volent dir que havia fet el disc de Tweedy perquè els seus companys a la banda estaven massa ocupats. "Vam passar-nos molt de temps de gira amb l'anterior àlbum", deia, en referència a 'The whole love' (2011), el que fins ara era l'últim àlbum de Wilco. I diem 'fins ara' perquè aquesta nit Wilco han publicat un nou àlbum: 'Star wars'. Ho han fet per sorpresa, sense avís previ, com ho va fer Beyoncé el 2013. I ho han fet gratis: el disc es pot descarregar de franc des de la pàgina web del grup.

"Per què publicar un àlbum d'aquesta manera i per què fer-ho gratis?", es pregunta retòricament Jeff Tweedy al Facebook de Wilco en el post que informa del llançament. "El motiu principal, i no estic segur de si en necessitem cap més, és que vam pensar que seria divertit. Hi ha alguna cosa més divertida que una sorpresa?"

'Star wars' és el novè àlbum de la carrera de Wilco, que va arrencar a mitjans dels 90. El disc té 11 cançons –no s'hi han posat per poc– i els situa en aquell territori conegut a mig camí entre la música d'arrel nord-americana, el country alternatiu dels inicis amb 'A.M.' (1995) i 'Being there' (1996), i el rock experimental dels seus àlbums més arriscats com 'Yankee Hotel Foxtrot' (2002) i 'A ghost is born' (2004). Ara només ens falta saber quan el vindran a presentar a Barcelona, parada ineludible en les seves gires. Que el gaudiu!

Últimes notícies

    Publicitat