Norma Comics
Time Out BarcelonaNorma Comics

Les millors botigues de còmics de Barcelona

Descobreix les llibreries amb més vinyetes per metre quadrat

Publicitat

Un fet curiós: si mireu el nombre de bones llibreries generalistes a Barcelona i de bones llibreries de còmic, en proporció guanyen les de vinyetes. Es compleix el tòpic de la bona mala salut de ferro del còmic: una indústria sempre en discreta puixança, i en perenne precarietat. Les llibreries de còmic són una bota de Sant Ferriol d’entusiasme, cultura i amor a l’art. O sigui que us convidem a anar-hi més sovint... I sempre que pugueu, passeu per caixa! 

NO T'HO PERDIS: les botigues més boniques de Barcelona

 • Botigues
 • El Raval
Arkham Comics
Arkham Comics

L’oposat de la botiga elitista i hostil, rotllo Clerks. Cada bona botiga té la seva personalitat, i la d’Arkham és la d’en Xavi Domènech: “Soc un camell cultural, i consumeixo la meva mercaderia”, riu. Des de fa vint anys exerceix de recomanador entusiasta i precís (en un espai reduït, hi tenen de tot). Domènech té un gust exquisit (ell no exposa, comissaria, que dic jo) i l’entusiasma fer que els lectors obcecats d’un gènere s’interessin per un altre. Cal anar al generalisme: “Serem madurs quan una senyora agafi un còmic d’humor per riure, o un de terror per passar por”, diu. Amén.

 • Botigues

En el vintè aniversari de Freaks –l’Enric Torres la va obrir al costat de Norma i Gigamesh per engrandir el triangle friqui, encara que no li agradi el terme –la botiga siamesa perd un local. Torres, amb tota la raó del món, es lamenta que “el còmic s’hagi convertit en el pare tonto del cinema. Ha fet possible que hi hagi pel·lícules i sèries d’èxit –que sovint traeixen el còmic– i això no s’ha traduït en cap augment de vendes. Si no comencem llegint coses més senzilles que llibres, tindrem una societat que no llegeix”. Hi trobareu un gran fons de novetats i un catàleg de còmic nord-americà. 

Publicitat
 • Botigues
Antifaz Comics
Antifaz Comics

L’any 1982, Tere Guillén i Paco Valls van convertir la seva gran afició pels còmics en una botiga que des del 2008 és al 239 del carrer Gran de Gràcia. El dia que hi anem, hi trobem en Gonçal Masó i l’Eduard Tuset, que fa una pila d’anys que hi treballen i que també s’estimen el còmic tant com la crítica s’estima l’Alan Moore. Això és un paradís per als amants de les vinyetes, dels més petits (els 'Super Patata' triomfen!) als més veterans (atenció a l’exquisida secció de còmic americà). I per a tota la resta, del manga als superherois de Marvel. Deixeu-vos recomanar: esteu en bones mans.  

 • Botigues
 • Llibreries
 • El Raval

Propietari, únic treballador i gerent, en Nico Rodríguez va obrir Fatbottom el 2010; és un cop de puny, després descobreixes, com els Transfomers, 'more than meets the eye': superherois, còmic d’autor, underground, assaig esotèric, una saleta d’expos i secció d’autoedició. Constatem que a Barcelona hi ha quasi tantes botigues de còmic com llibreries. “En certa manera, estem vivint una època daurada, perquè això ja no és un negoci. La manca de beneficis afavoreix la llibertat”, valora.

Publicitat
 • Botigues

Petit miracle: el 2012, aquesta botiga de còmics, oberta el 1997, va arrabassar a Planeta els drets de publicacions del catàleg de DC i es va constituir com a editorial ECC. El ritme de publicació de les majors de superherois és brutal, i aquí ho trobareu tot; també fascicles de grapa a preus populars. Consumidors compulsius de senyors amb calçotets per fora, dos avantatges: tot el catàleg d’ECC té un 5% de descompte. I tot és primera mà, a preu de portada (encara que faci deu anys que us espera a la cubeta). A Padilla, 22 hi tenen Cosmic Man, el paradís del ninotet.

 • Botigues
 • Llibreries
 • Dreta de l'Eixample

Sense cap mena de discussió, la botiga més completa de Barcelona. Hi trobareu una panoràmica brutal de tots els gèneres i manifestacions pop vinculades: des de ninotets fins a llibres d’història del 'gaming'. Preneu-vos-ho amb calma: passegeu per les tres grans seccions (Estats Units, Europa i manga) i penseu bé com us gasteu els calés, perquè això és un deliri. Van obrir el 1987 –era on ara és la zona de caixes– i s’han anat expandint com 'La cosa' de Carpenter fins als 700 m². Eisner a millor botiga de còmics del món del 2018, per cert.  

Publicitat
 • Botigues
 • El Gòtic
Continuarà Comics
Continuarà Comics

Imprescindible. Aquesta és la llibreria de còmics en actiu més antiga: va obrir el Sant Jordi del 1980 a Templers i el 1986 es va traslladar a Via Laietana. El local és gran, però prou assequible per no perdre el factor de proximitat. Si us agrada el manga, poca broma: aquesta gent van ser els primers que van vendre 'Akira' i 'Bola de drac', aquell llunyà 1989. Al pis de dalt, hi ha el còmic europeu, d’autor i manga. Al soterrani, superherois. I esperit de servei: “La novetat sempre té un lloc fix, però hi ha coses comercials fantàstiques i cal tenir-les”, diuen. I tenen saldos molt interessants.

 • Botigues
 • Barcelona

Un nen dins d’un cotxet canta la melodia de Batman mentre el pare pregunta al Gerardo Rouco, propietari de Smaug, quan li arribarà la comanda. Mentrestant, em perdo entre centenars d’exemplars ordenats en caixes: El Víbora, Totem, El Jueves... Als costats hi ha novel·la gràfica, manga, Marvel, una selecció de Vertigo... Des del 96, en Gerardo ven i assessora els lectors sobre què endur-se. Entre recomanacions, aprofita per reivindicar els fons de còmic de les biblioteques de Barcelona, paradís comunitari: la de Sant Andreu (Segre, 22) és com una llibreria enorme gratis. 

Publicitat
 • Botigues
 • Barcelona

El Sant Jordi de 2019 farà tres anys que l’Iris Bernárdez va obrir Marcapáginas, un petit temple dedicat a la novel·la gràfica. Ens atén, amb jazz de fons, la Rosa, la seva mare, perquè l’Iris és a la presentació de 'Carne de cañón', d’Aroha Travé, a La Llama. La Rosa m’ensenya el material. Molta edició de La Cúpula, creadors d’El Víbora, que ara fan delícies com 'Rosalie Blum', de Camille Jourdy, que la Rosa recomana. Tenen una secció de còmic feminista que fa caure de cul i una de nens que enamora (i que funciona molt bé, diuen). Molt recomanable.

 • Botigues

Tot i que còmics és el que menys tenen, Chunichi és el palau on podeu vestir, tocar i menjar el que vesteixen, toquen i mengen els personatges manga i els protagonistes de la cultura pop oriental: tenen galetes Hello Panda, clauers de Bola de Drac, peluixos, figures de col·leccionisme i tot el marxandatge imaginable de j-pop i k-pop; sobretot de BTS, la boy band que rebenta l’èxit a Corea, i que també sona pels altaveus de Chunichi, des del 1995, apropant el manga a Barcelona. 

Publicitat
 • Botigues
 • Sant Antoni
Llibreria Universal
Llibreria Universal

En Ferran Velasco va obrir la llibreria Newton el 1985 (Riera Alta, 8, còmic antic i descatalogat, amb peces que es remunten als 60) i La Universal el 1995. Més que una botiga de còmics, això és una categoria immutable. Entrar aquí és passejar per un oasi pausat i humanista de còmic europeu, nord-americà i manga; hi ha els mateixos treballadors –eficients, discrets, experts– des de fa dècades, i el llibreter té una sensibilitat especial a l’hora d’exposar el que ell considera més interessant. “No ho podem tenir tot, però sí tot el que ens demanen els lectors”, diu. Arribeu al fons de tot: una secció fabulosa de còmic nord-americà en versió original molt bé de preu i saldos de luxe. 

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat