Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Magaluf ghost town', de Miguel Ángel Blanca
Foto: L'Alternativa

7 pel·lícules de L'Alternativa 2021 que no ens volem perdre

El Festival de Cinema Independent de Barcelona celebra la 28a edició del 15 de novembre al 5 de desembre

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

És l'altre cinema: el que no veiem gaire sovint a la cartellera convencional, o en tot cas es programa pocs dies. Ja fa 28 anys que L'Alternativa defensa la independència creativa, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió. En aquesta edició, a més, torna a la presencialitat.

Entre el 15 de novembre i el 5 de desembre, al CCCB –seu central del festival–, però també a la Filmoteca de Catalunya, el Zumzeig i el Cinema Maldà tindrà lloc una edició amb 15 llargmetratges i 24 curtmetratges a competició, a més d'una nodrida programació repartida per les seccions paral·leles.

Us deixem amb una tria de set títols imprescindibles. 

NO T'HO PERDIS: El top 5 de la cartellera de cinema

La nostra tria

1. Magaluf ghost town

Mesclant documental i ficció i amb un to proper al thriller, Miguel Ángel Blanca (Manos de Topo) fa un retrat coral d’una comunitat que ha de conviure amb la constant invasió del turisme 'low cost'.

2. Sis dies corrents

Neus Ballús preestrena a L’Alternativa la seva nova pel·lícula, en què un trio d’electricistes interpretat per no actors ens confronten amb el repte quotidià de la convivència en una societat diversa.

Publicitat

3. City Hall

L’oscaritzat Frederick Wisemane fa més de quaranta anys que retrata les institucions i la societat estatunidenca. En aquest film s’endinsa en l’Ajuntament de Boston.

 

4. Canto cósmico

Marc Sempere-Moya i Leire Apellaniz ens acosten al Niño de Elche, cantaor que ha sacsejat la idea que teníem del flamenc i reivindica la llibertat com a veritable essència del gènere.

Publicitat

5. Del otro lado

El colombià Iván Guarnizo investiga el segrest de la seva mare durant dos anys a la selva. A partir del seu diari, descobreix la relació maternofilial que va establir amb el seu captor.

 

6. Nous

La directora Alice Diop puja a un tren que travessa París de nord a sud i ens mostra la Ciutat de la Llum que no surt a les postals. Les cares i les històries dels qui hi viuen com a testimoni del nostre temps.

Publicitat

7. Edna

Eryk Rocha, autor de Cinema novo (Millor documental a Canes el 2016), clausura L’Alternativa amb un film sobre l’autopista transbrasilera i el retrat d’Edna, supervivent d’una terra arrasada.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat