0 M'encanta
Guarda-ho

Cartellera de cinema infantil

Les millors pel·lícules per als més petits

Els nens (i els adults també) gaudiran amb aquesta selecció de pel·lícules per a públic familiar que podeu trobar als cinemes de Barcelona, i també dintre de la cartellera de cinema alternatiu.

Les millors pel·lícules per veure en família

Dos col·legues al rescat

En un moment de 'Dos col·legues al rescat', els mateixos protagonistes se sorprenen del que està passant i aleshores ens fan notar que aquesta és una pel·lícula europea. Sens dubte, deuen estar pensant que la trama i la factura del film en què viuen són pròpies d’una pel·lícula nord-americana. No els falta raó: 'Dos col·legues al rescat' apropa l’animació nòrdica a algunes de les propostes més sòlides del cinema per a nens elaborat a Hollywood. No som davant d’una inventiva volcànica com la de Pixar, però sí davant una pel·lícula que sap explotar els seus punts forts: la diversió, l’acció imaginativa, la fantasia i uns personatges simpàtics i singulars. A 'Dos col·legues al rescat' trobem dos penjats que viuen a l’interior del túnel d’un tren, amb la companyia d’un teixó, i que aviat es veuran immersos en una aventura per tal de salvar una noia i el seu pare científic, que estan en perill. És cert que a aquestes altures cansa que tota pel·lícula per a nens hagi de tenir la seva princesa i el seu dolent, com és el cas, però almenys, aquí, la història de sempre funciona.

Llegir-ne més

El nadó en cap

Teniu un nen de sis anys a casa? Se li dona bé l’anàlisi política? Li agrada la literatura experimental amb missatge existencialista que s’estén pàgines i pàgines amb trames que no porten enlloc? Si és així, afanyeu-vos a dur-lo a veure aquesta comèdia familiar d’animació, que volent ser estranya resulta massa insípida.

Llegir-ne més
Cartellera

Els barrufets. El poble amagat

Un misteriós mapa porta la Barrufeta i els seus millors amics, el Barrufet Filòsof, el Barrufet Maldestre i el Barrufet Forçut, a una emocionant i intrigant cursa a través del Bosc Prohibit, ple de criatures màgiques.

Llegir-ne més
Cartellera
Advertising

Richard, la cigüeña

El Richard és un pardal que ha estat adoptat i criat per una família de cigonyes, i està convençut que n'és una. Però sorgeixen problemes quan les cigonyes, aus migratòries, parteixen cap a l'Àfrica per passar-hi l'hivern. El Richard també vol anar-hi i comença a fer autoestop per tot Europa.

Llegir-ne més
Cartellera

La Bella y la Bestia

És exactament el que havíem previst, la pel·lícula que ja vam veure fa un quart de segle, ara actualitzada en una barreja d’acció real i fantasmagoria digital, que té molt de compte de no frustrar la nostra capacitat d’anticiparnos a cada escena. Això sí, els anys l’han fet més ostentosa, més sinistra i tot. Veurem els fils d’or que cauen del sostre per brodar les gases d’un vestit groc i el somriure d’un canelobre que sembla esculpit pel millor orfebre del món. I ens acostarem al llit de mort de dues mares amb la cara blanca com un ciri que no apareixien en la versió animada. L’escena en què els objectes van perdent l’ànima és d’un lirisme romàntic que dignifica el relat de Perrault. I tot i que Emma Watson sembli la projecció d’una d’aquelles nenes que feien veure que eren una princesa Disney al pati de l’escola, cantant 'Ésta es mi pequeña aldea' mentre s’agafaven la vora de la bata, hem de celebrar que l’escuder del dolent de la història sigui obertament gai. En l’escena final, fins i tot surt ballant amb un altre home.

Llegir-ne més
Cartellera

Ballerina

A aquestes altures, quan el públic ja ha demanat a crits que la princesa Elsa de ‘Frozen’ sigui lesbiana i milions d’adolescents testosterònics riuen amb l’orgia càrnia de ‘La fiesta de la salchicha’, costa entendre que pugui aparèixer una cinta d’animació tan marcianament retrògrada. Sembla un subproducte de les fantasies més masclistes de l’època clàssica de Disney, pensat per a un món en què totes les nenes volen ser ballarines amb tutú, i es fan la guitza les unes a les altres, al més pur estil ‘Showgirls’, per tal d’aconseguir el seu somni. Els productors d’’Intocable’, la comèdia francesa més taquillera de la darrera dècada, són els responsables d’aquest títol de factura rància i dubtosos valors. Com tot caramel enverinat, a primera vista sembla inofensiu, esclar. Però la lluita contra el clixé sexista hauria reculat moltes passes, si les noves generacions s’haguessin de criar veient pel·lícules com aquesta.

Llegir-ne més
Cartellera
Advertising

Comentaris

3 comments
Àngel Q
Àngel Q

Veig que sou savis...perquè heu rectificat i us ho agraeixo!!!!!! Desitjo que aquesta saviesa no sigui flor d’un dia i que mimeu, encara més, el cinema No comercial i No fet als EEUU.

Àngel Q
Àngel Q

Com que veig que no ho he deixat prou clar us informo que les 2 pelis es poden veure actualment a la cartellera de Barcelona. The End

Àngel Q
Àngel Q

Quina vergonya Time Out de Barcelona veure com van passant les setmanes i no actualitzeu aquesta cartellera tan especial ja que va dirigida al públic infantil. És imperdonable que no nombreu ni una de les 2 úniques pel·lícules d’animació europees que van estar nominades als Oscars i aclamades unànimement per tota la crítica mundial (sols en van arribar 5 de tot el mon a la final i les altres 3 eren dels EEUU). “La tortuga roja” (França) es va estrenar el 13/01/17 (ja fa uns dies !!!!) i “La vida de Calabacín” (Suïssa)  el 24/02/17 (dos dies abans del Oscars !!!). Si us espavileu encara esteu a temps de rectificar...segons diuen és de savis.