Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Dart Festival 2022

 • Cine, Documental
 1. El arte de la Fuga. Isidoro Valcárcel Medina
  Foto: Manuel Padín, Claudio Hontana
 2. J'ai retrouvé Christian B.
  Foto: Alain Fleischer
 3. Lemebel (2019)
  Foto: Joanna Reposi Garibaldi
 4. Corrección. Ignasi Aballí
  Foto: Claudio Franzini
 5. Wangechi Mutu: Between the Earth and the Sky
  Foto: Ian Forster i Jackie Lebo
Publicitat

Time Out diu

El festival de cinema documental sobre art contemporani celebra la seva 6a edició amb projeccions a la Sala Phenomena, als Cinemes Girona i al MACBA

La programació del Dart d'enguany gira al voltant de les biografies i creacions d'artistes imprescindibles per endinsar-se i entendre millor algunes figures del panorama de l'art internacional. El festival tindrà lloc a diversos espais lligats al món del cinema i a l'art contemporani del 24 de novembre a l'11 de desembre.

Les històries del certamen presenten novetats cinematogràfiques que aborden des de les avantguardes de principis del segle XX fins a l'actualitat. Entre els metratges, podreu trobar 'City Dreamers' (Canadà, 2018) de Joseph Hillel, un documental que presenta quatre arquitectes pioneres de Canadà, o 'Unseen Skies' de Yaara Bou (Estats Units, 2021) sobre l'artista i activista nord-americà Trevor Paglen.

L'objectiu d'aquesta 6a edició és posar en relleu l'amplitud de disciplines i maneres de fer art, a més de "les múltiples funcions que aquest compleix a la nostra societat", amb la presentació d'un total de 23 documentals. 

La programació d'aquest any compta també amb 12 estrenes oficials que es presentaran presencialment a Barcelona. L'oferta combina la projecció de nous documentals i una selecció de títols destacats d'altres edicions que vinculen l'art a temes d'actualitat pel format digital a Filmin. La inauguració de l'edició d'enguany serà a la Sala Phenomena aquest dijous 24 de novembre amb l'estrena de 'Corrección. Ignasi Aballí'.

Una edició més, el Dart Festival donarà a conèixer els guanyadors del Premi Laie a la Millor Direcció i el Premi Laie de la Crítica al MACBA, el dimecres 30 de novembre. També s'estrena el biopic sobre el cèlebre artista afroamericà David Hammons, 'The Melt Goes On Forever',  a les 19.30 h; una crítica al racisme i al món de l'art d'elit, dirigida per Judd Tully i Harold Crooks.  

Jon Ibarz
Escrit per
Jon Ibarz

Detalls

Lloc web de l'esdeveniment
dart-festival.com/#
Adreça
Preu
Entre 5,50 i 8,80 € una projecció i 27,50 € abonament complet
Publicitat
També t'agradarà