El Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona aterra als cinemes Aribau, el CCCB, la Filmoteca de Catalunya i Filmin del 18 al 29 de maig per celebrar la 25ena edició. Durant dues setmanes, el festival oferirà un ampli ventall estilístic i temàtic. El festival s’inaugurarà el 18 de maig amb la producció nord-americana Navalny, de Daniel Roher, guanyadora del Premi del Públic al Festival de Sundance.
L'esdeveniment és una mostra del millor de la producció mundial de documentals amb vint-i-nou llargmetratges, dotze curtmetratges i quatre títols més a la secció Docs&Teens, procedents de vint-i-sis països de tot el món. Els divuit llargmetratges que formen part de la Secció Oficial Panorama optaran al Premi Docs a la Millor Pel·lícula. El festival comptarà amb la també competitiva Secció Oficial Latitud, amb vuit títols de cinematografies iberoamericanes.
Espai per a les produccions catalanes
Apostant pel gènere documental sorgit a Catalunya, es projectaran 'Robin Bank', 'Estimada Sara' o 'Tolyatti Adrift' , pel·lícules que es troben repartides entre les diferents seccions del festival.

El festival dóna espai per a la reflexió i el debat, per això llança estrenes com 'El vent que es mou', una crida a la importància de cuidar l'entorn, la terra i els pobles situada a l’Empordà. Entre les produccions catalanes també trobem 'Erasmus in Gaza' i 'La cuina dels homes', que reflexionen sobre temes relacionats amb l’experiència humana.
Perspectiva ecologista i humanista
Dins la programació de la Secció Oficial Panorama, destaquen pel·lícules amb una mirada ecologista, que posen el focus en conflictes mediambientals i en les amenaces al futur del planeta. 'The Territory', 'Aya', 'Rebellion' i 'Fire of Love' són títols que tracten sobre l’entorn, volcans i el canvi climàtic.

D’altra banda, a la secció Panorama destaquen tres pel·lícules 'We Met in Virtual Reality', 'Mil incendis' i 'Karaoke Paradise' que aposten més per les emocions.
