Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

DocsBarcelona Festival 2022

  • Cine
Docs Barcelona Festival
Lab Creative Studio
Publicitat

Time Out diu

Del 18 al 29 de maig de 2022 arriba una nova edició del DocsBarcelona Festival per celebrar els 25 anys

El Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona aterra als cinemes Aribau, el CCCB, la Filmoteca de Catalunya i Filmin del 18 al 29 de maig per celebrar la 25ena edició. Durant dues setmanes, el festival oferirà un ampli ventall estilístic i temàtic. El festival s’inaugurarà el 18 de maig amb la producció nord-americana Navalny, de Daniel Roher, guanyadora del Premi del Públic al Festival de Sundance.

L'esdeveniment és una mostra del millor de la producció mundial de documentals amb vint-i-nou llargmetratgesdotze curtmetratges i quatre títols més a la secció Docs&Teens, procedents de vint-i-sis països de tot el món. Els divuit llargmetratges que formen part de la Secció Oficial Panorama optaran al Premi Docs a la Millor Pel·lícula. El festival comptarà amb la també competitiva Secció Oficial Latitud, amb vuit títols de cinematografies iberoamericanes.

Espai per a les produccions catalanes

Apostant pel gènere documental sorgit a Catalunya, es projectaran 'Robin Bank', 'Estimada Sara' o 'Tolyatti Adrift' , pel·lícules que es troben repartides entre les diferents seccions del festival.

 

El festival dóna espai per a la reflexió i el debat, per això llança estrenes com 'El vent que es mou', una crida a la importància de cuidar l'entorn, la terra i els pobles situada a l’Empordà. Entre les produccions catalanes també trobem 'Erasmus in Gaza' i 'La cuina dels homes', que reflexionen sobre temes relacionats amb l’experiència humana.

Perspectiva ecologista i humanista

Dins la programació de la Secció Oficial Panorama, destaquen pel·lícules amb una mirada ecologista, que posen el focus en conflictes mediambientals i en les amenaces al futur del planeta. 'The Territory', 'Aya', 'Rebellion' i 'Fire of Love' són títols que tracten sobre l’entorn, volcans i el canvi climàtic.

D’altra banda, a la secció Panorama destaquen tres pel·lícules 'We Met in Virtual Reality', 'Mil incendis' i 'Karaoke Paradise' que aposten més per les emocions.

 

Els preus de les entrades oscil·len entre 3 i 8 €.
Escrit per
Meritxell Palou

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà