Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Festival de cinema asiàtic

  • Cine
 Amirhossein Shojaei. 'Un héroe'
Foto: Amirhossein Shojaei. 'Un héroe'
Publicitat

Time Out diu

Una nova edició del festival que visibilitza el cinema que no estem acostumats a mirar a la gran pantalla

La nova edició del Festival de Cinema Asiàtic de la Mostra de CineBaix de Sant Feliu de Llobregat arriba amb una programació de 23 pel·lícules de diferents països. Del 27 al 31 de gener, podrem veure un cinema que no sol tenir presència a les nostres sales: històries narrades en diferents punts d'Àsia, com Kirguizistan, l'Índia, Iran, la Xina, Corea del Sud o el Japó. Es tracta de narratives poc convencionals en l'occident que permeten visibilitzar una gran varietat de cultures, pensaments i tradicions.

En aquesta edició, hi ha títols que encara no s'han estrenat en les sales comercials: 'El perdón' (Iran), de les directores Maryam Moghadam i Behtash Sanaeeha, amb una exitosa presentació al Festival de Berlín. També projectaran 'Un héroe' (Iran), d'Asghar Farhadi, presentada al festival de Canes i amb possibilitats de nominació als Oscars com a pel·lícula de parla no anglesa, que és una història carcerària d'un jove que carrega amb un deute que no pot resoldre. I la tercera, 'Drive my car' (Japó), de Ryûsuke Hamaguchi, obra mestra del Festival de Canes 2021. A més, es projectarà 'La mujer del espía', del famós director de terror asiàtic Kiyoshi Kurosawa, premiat com a millor director al Festival de Venècia. 

Gràcies a la col·laboració de l'Asian Film Festival, organitzat per Casa Àsia, es projectaran una sèrie 'rara avis' del cinema asiàtic com 'Running to the sky', de Mirlan Abdykalykov. També es podrà veure el documental 'My childhood, my country', de Phil Grabsky i Shoaib Sharifi, que mostra vint anys de la vida de Mir Hussain a l'estil de 'Boyhood' (Richard Linklater, 2014), però a l'Afganistan i amb una realitat totalment diferent. 

A banda de la secció oficial, el festival inclou la secció +Mostra, del 4 al 7 de febrer. CineBaix projectarà dues pel·lícules històriques del cinema asiàtic. 'Dersu Uzala' ('El caçador'), d'Akira Kurosawa, Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa el 1975. I 'Charulata. La esposa solitaria', de Satyajit Ray, Os de Plata al Festival de Berlín de 1975. També es podrà veure 'La historia real de Aung San Suu Kyi', un documental de Karen Stokkendal

A més de les projeccions, el festival inclou tres xerrades. La primera sobre l'Afganistan, divendres 28 de gener a les 18:45 h, a càrrec d'Agus Morales, periodista i director de la Revista 5W. Una segona per parla sobre l'Iran, dissabte 29 a les 18:30 h, a càrrec de Lluís Miquel Hurtado, col·laborador d'El Mundo i a la Cadena Ser. I l'última serà dissabte 5 de febrer a les 18:30 h, sobre la situació a Birmània un any després del cop d'estat militar, a càrrec de l'activista Roser Giner

Es pot consultar tota la cartellera programada i els horaris de les projeccions a la web de la Mostra de CineBaix, on també es pot comprar l'entrada a les projeccions per 6 €. 

Albert Rodríguez
Escrit per
Albert Rodríguez

Detalls

Adreça
Preu
6 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà