Matilda
Foto: Matilda (1996). FilmoXica
  • Cine

FilmoXica

Comença un nou cicle trimestral a la Filmoteca dedicat al públic familiar

Publicitat

Time Out diu

La Filmoteca del Raval inicia un nou cicle amb projeccions en atenció especial al públic familiar. Aposten, com sempre fan, pel cinema de tots els temps, cultures i països per acompanyar al públic infantil a la seva immersió al cinema. Inauguren aquest cicle amb el primer trimestre de projeccions: 'Contes, faules i poemes' que es desenvoluparà durant els mesos de gener, febrer i març, cada dissabte i diumenge a les 17 h. Durant aquest primer cicle trimestral les sales de la Filmoteca sortiran de les pàgines dels llibres populars dels últims 100 anys per portar les seves històries a les sales de projeccions. 

FilmoXica té programades sessions per a totes les edats per fer del cinema una experiència especial. Un exemple és 'Orm al Regne de la Neu', una pel·lícula d'animació russa on Gerda, la protagonista, haurà de salvar el món de la Reina de la Neu. També projectaran 'La revolta dels contes', una adaptació del best-seller de Roald Dahl que recupera personatges i relats clàssics coneguts per tothom per donar-los la volta i introduir-hi girs enginyosos, sorprenents i rabiosament actuals. Aquestes només són alguns exemples de tota la cartellera programada, disponible a la pàgina web.

També han programat sessions especials per aquest cicle de contes populars, com 'Restaurar i projectar: la màgia de les filmoteques. Deu anys de la Filmoteca al Raval', el 26 de gener, on es descobriran els oficis d'una filmoteca a través de peces curtes i on es podrà veure el funcionament d'un projector de 16 mm. Amb la presència d'Anahit Simonian, pianista i compositora, exploraran el poder de la música i el so en el cinema amb la seva actuació en directe acompanyant el curt 'La Ventafocs', de Lotte Reineger el 5 de març. A més, amb motiu del Dia Internacional de la Dona treballadora el 12 de març es farà una projecció especial de 'La petita venedora de sol', que anirà acompanyada d'una actuació de conta-contes.

Detalls

Adreça
Horaris
Cada dissabte i diumenge a les 17 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà