Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Underplayed', Stacey Lee
Foto: In-edit'Underplayed', Stacey Lee

In-Edit 2021: les 5 millors pel·lícules

El festival torna al cinema, perquè els documentals de música no es ballen igual al sofà de casa que a les butaques de l’Aribau

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Després d'una edició estrictament online, els organitzadors s'han adonat que l'In-edit és un esdeveniment eminentment social que va molt més enllà de veure un film des del sofà de casa. Per tant, del 28 d'octubre al 7 de novembre, tornarem a ballar des de les butaques de l'Aribau Multicines al ritme dels millors documentals musicals. No us acabareu la programació, però aquí teniu el nostre top 5!

NO T'HO PERDIS: 10 concerts filmats inoblidables per veure a casa

'American rapstar'
Foto: In-edit

1. 'American rapstar'

La pel·lícula inaugural de la nova edició de l’In-edit pretén ser una mirada crua i impactant a l’abisme generacional que planteja la jove escena de rapers nord-americans sorgida a Soundcloud. Lil Pump, Matt Ox, Bhad Bhabie, Lil Xan i Smokepurpp s’han fet milionaris a través de les xarxes socials i trencant les convencions del rap, amb una epidèmia d’opiacis com a teló de fons. Podeu completar el film de Justin Staple amb 'Crestone', retrat d’un grup de rapers que s’aïllen en un desert de Colorado per cultivar marihuana i penjar cançons al núvol. 

 

'A-ha: The movie'
Foto: In-edit

2. 'A-ha: The movie'

L’any 1982, tres adolescents deixen Oslo per convertir-se en estrelles del pop. El bitllet a Anglaterra és només d’anada i no tenen pla B. Quatre dècades després, el trio es reuneix per fer balanç de la seva trajectòria i de com els banys de masses els van dur al conflicte. Biopic confessional que dissecciona amb fredor nòrdica les tribulacions i guerres d’egos d’un grup que va assolir la glòria amb 'Take on me'. “No ens importa tocar les parts doloroses si això enforteix el llegat del grup”, diuen en un documental de Thomas Robsahm seleccionat a Tribeca.

 

Publicitat
'Burrull: un buit que s’ha d’omplir'
Foto: In-edit

3. 'Burrull: un buit que s’ha d’omplir'

Massa sovint, no som conscients de la importància dels artistes de casa nostra fins que és massa tard. A Francesc Borrull potser no li interessava gaire sortir a la foto, però la seva feina(da) forma part de la banda sonora de generacions senceres. El trobem darrere els grans èxits de la Nova Cançó, de La Trinca, arranjant Serrat, participant en el Cant del Barça, fent jazz i fins i tot hip-hop amb el Gordo del Puru. El seu últim projecte, musicar poemes de Pere Tàpies, és el que documenta aquest film d’Àlex Gómez-Font.

'Nueve Sevillas'
Foto: In-edit

4. 'Nueve Sevillas'

Israel Galván, Rosalía, Niño de Elche, Rocío Molina, Inés Bacán, Rocío Márquez i Sílvia Pérez Cruz participen en aquest film sobre el nou flamenc. Codirigit per Gonzalo García Pelayo i Pedro G. Romero (col·laborador conceptual del Niño de Elche), es tracta d’un documental poètic i iconoclasta que el festival defineix com un “passeig psicogeogràfic” per Sevilla, en què els animals tenen un paper evident: toros, cavalls i lloros conviuen amb reflexions profundes sobre l’actualitat i l’essència d’un gènere que sempre s’acaba escapant de la gàbia de l’ortodòxia.

Publicitat
'Underplayed'
Foto: In-edit

5. 'Underplayed'

L’In-edit 2021 està dedicat a la música electrònica i no hi podia faltar aquesta reivindicació de les dones DJ de Stacey Lee, que parteix d’una dada: l’any 2019, en el top 100 dels millors DJ d’electrònica al món només hi havia cinc dones. Elles i altres professionals de l’electrònica analitzen els factors d’aquesta evident discriminació als plats dels millors clubs del món. Podeu combinar-la amb el documental sobre la matemàtica i compositora Delia Derbyshire i aprofitar que es repesca 'Sisters with transistors', sobre les pioneres de l’electrònica.

 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat