Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

LATcinema Fest

  • Cine
Dolores Fonzi: Blondi
Dolores Fonzi: Blondi
Publicitat

Time Out diu

La tercera edició del Festival de cinema Llatinoamericà arriba a Barcelona amb nou pel·lícules de països diferents

El Festival de Cinema Llatinoamericà de Barcelona presenta la seva tercera edició, del 13 al 17 de març als Cinemes Girona. Amb l'objectiu d'apropar al públic a la qualitat del cinema llatinoamericà, es projectaran nou pel·lícules procedents de nou països diferents. La selecció inclou títols de Mèxic, República Dominicana, Cuba, Colòmbia, Bolívia, Brasil, Perú, Xile i Argentina. Entre la programació del LAT trobarem títols que ens permetran conèixer conflictes socials d'aquests països com la llibertat, el dret a recursos fonamentals, els reptes de la joventut, la salut mental i la denúncia d’abusos.

Abans de cada llargmetratge el públic podrà visionar un curt d'animació gràcies a la col·laboració del LAT amb el festival argentí Stop Motion Our Fest. L'esdeveniment l'inagurarà l'actriu argentina Dolores Fonzi amb la seva primera obra anomenada 'Blondi', una comèdia sobre una mare i un fill que es porten 15 anys i que semblen millors amics. Des del Brasil arriba 'A Batalha da rua Maria Antônia', de Vera Egito, una pel·lícula sobre la dictadura brasilera del 1968 i la passió de la joventut per defensar els seus ideals. Representant Bolívia, es projectarà 'Los de abajo' del cineasta Andrés Quiroga. Presentat com a 'western llatinoamericà', tracta la lluita de l'aigua i les desigualtats socioeconòmiques a la regió boliviana de Tarija.

Des de Colòmbia, 'El otro hijo', de Juan Sebastián Quebrada, ens convida a reflexionar sobre el dol en el context de la mort prematura. La pel·lícula tracta el suïcidi i la salut mental, dos temes importants que sovint es consideren tabú. Les dificultats de la joventut també es tracten a 'Ramona', de la dominicana Victoria Villegas. El film se centra en la vida d'un grup de joves embarassades que s'enfronten a una societat marcada pels abusos, el masclisme i la manca d'informació. La pel·lícula critica les deficiències del sistema i reivindica la necessitat d'un major suport per a aquestes joves.

Des de Xile arriba 'Muertes y maravillas', una producció amb un pressupost mínim que va sorprendre el BAFICI 2023 amb el seu Premi Especial del Jurat. Dirigida per Diego Soto, la pel·lícula explora amb una barreja de ficció i documental la complexitat del dol i el camí cap a l'adultesa en un grup d'amics joves. El Perú també participa en el festival amb 'Diógenes', un film dirigit per Leonardo Barbuy que s'endinsa en temes profunds com la mort, la memòria, la violència i la transmissió de coneixement.

Tancarà el festival el documental 'La Habana de Fito', de Juan Vilar, que ens acostarà a la mirada del reconegut cantant argentí Fito Páez sobre la ciutat de l'Havana. A més, el mateix director viatjarà a Barcelona per presentar el documental i respondre les preguntes del públic.

Les pel·lícules del festival només es podran veure en un passi únic, per 6 € l'entrada general i 4 € pels Amics de la Casa Amèrica de Catalunya i pels socis dels Cinemes Girona. A més, hi ha disponible un abonament de cinc sessions per 20 €.
Escrit per
Clara Clemente

Detalls

Adreça
Preu
5 - 6 €
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà