Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
‘Adiós, idiotas’, Albert Dupontel
FOTO: D'A Film Festival‘Adiós, idiotas’, Albert Dupontel

Les 5 millors pel·lícules del D'A 2021

El festival de cinema d'autor torna a les sales del 29 d'abril al 9 de maig

Escrit per
Àlex Montoya
Publicitat

Després de l’edició íntegrament virtual de l’any passat, el D’A Film Festival torna a les sales de cinema amb una acurada selecció de 62 llargmetratges i 26 curts que es projectaran entre el 29 d’abril i el 9 de maig al CCCB, a la Filmoteca de Catalunya, als Renoir Floridablanca i a la sala Zumzeig. Igualment, es podrà veure una selecció de 37 pel·lícules de la programació des de casa, amb Filmin com a seu virtual.

NO T'HO PERDIS: Les millors estrenes de cine del mes

1. ‘Adiós, idiotas’, d’Albert Dupontel

Tot un fenomen a França malgrat la pandèmia, el darrer film d’Albert Dupontel fa una barreja de comèdia irreverent i bufonesca, tendresa dramàtica (els protagonistes, Virginie Efira i el mateix Dupontel, són una malalta terminal i un suïcida) i road movie embogida i quixotesca, que denuncia la deriva d’un món abandonat a la violència tecnològica. Amb picades d’ull a la icònica 'Brazil', de Terry Gilliam (que hi fa un cameo), el film s’estrena comercialment el 14 de maig.

Us agradarà si:

Us van les pel·lícules que trenquen les fronteres dels gèneres i tons, els viatges psicodèlics i el 'Brazil' de Terry Gilliam.

Teatre CCCB. Dj. 29 d’abril, 20.00 h. / Teatre CCCB. Ds. 1, 20.30 h.

2. ‘Rizi (Days)’, de Tsai Ming-liang

Fa vuit anys, després de presentar 'Stray dogs', el taiwanès Tsai Ming-liang ('El sabor de la síndria') anunciava una retirada per dedicar-se a altres camps artístics, com el videoart. Afortunadament, s’ho ha repensat i ara presenta aquesta íntima, depurada i contemplativa història de soledats quotidianes, quasi sense diàlegs, i amb llargues escenes en pla fix, a partir de la trobada de dos homes durant una nit a la ciutat de Bangkok.

Us agradarà si:

Us va el minimalisme, la contemplació i el silenci, i el cinema sensorial allunyat de narratives convencionals.

Renoir Floridablanca. Ds. 8, 19.45 h. / Renoir Floridablanca. Dg. 9, 16 h.

Publicitat

3. ‘Malmkrog’, de Cristi Puiu

Rússia, finals del segle XIX, un grup d’aristòcrates reunits en una mansió passen les hores discutint i reflexionant sobre política, religió, classes socials, la construcció d’Europa o la mort. Pura esgrima verbal en una posada en escena molt més dinàmica del que apunta la seva premissa, la darrera pel·lícula del romanès Cristi Puiu ('Sieranevada', 'La mort del senyor Lazarescu') arriba al D’A després de guanyar el Giraldillo de Oro al darrer Festival de Sevilla.

Us agradarà si:

Us van els debats filosòfics, Dostoievski i Buñuel.

Renoir Floridablanca. Ds. 8, 16 h.

4. ‘Seize printemps’, de Suzanne Lindon

Filla de Vincent Lindon i Sandrine Kiberlain, estrelles del cinema francès, la jove Suzanne Lindon dirigeix, escriu i protagonitza (i canta i balla en improvisats números musicals) amb només 20 anys un petit, sensible i delicat relat d’iniciació, que posa el focus en la relació incipient, i prohibida, entre una adolescent i un home quasi 20 anys més gran. En només 73 minuts, 'Seize printemps' fa una tan lleugera com eficaç radiografia dels amors de joventut.

Us agradarà si us van:

Els 'coming-of-age', Truffaut i 'Ladybird'.

Renoir Floridablanca. Ds. 1, 17.00 h. / Renoir Floridablanca. Dl. 3, 20.30 h.

Publicitat
‘¡Corten!’, de Marc Ferrer
FOTO: D'A Film Festival

5. ‘¡Corten!’, de Marc Ferrer

El cinema català més arriscat, innovador i creatiu també té lloc a la programació del D’A. I un dels franctiradors més radicals i interessants de casa nostra és Marc Ferrer. Després de 'Nos parecía importante', 'La maldita primavera' i 'Puta y amada', el director barceloní arriba a la secció Direccions del festival amb el seu nou llarg, '¡Corten!', on torna a abocar un univers cinematogràfic molt personal ple de referents i obsessions: del 'giallo' a Waters i Fassbinder, passat per un esbojarrat filtre LGTBI+. I compte amb una altra pel·li catalana a contracorrent: 'Ovella', projecte col·lectiu de la darrera promoció de l’ESCAC.

Us agradarà si us va:

L’underground, John Waters i la bogeria pop i queer.

Teatre CCCB. Dv. 7, 19.45 h. / Zumzeig. Dg. 9, 12 h.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat