Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Suzhou River
Suzhou River

Lychee Film Festival: Cinema d'autor xinès a Barcelona

La segona edició del festival de cinema xinès Lychee porta a Barcelona i Madrid les últimes estrenes i pel·lícules emblemàtiques de la Xina

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Lychee International Film Festival és un festival anual que porta el millor cinema xinès clàssic i contemporani tant a cinèfils com a nous públics. Els seus organitzadors són la Asociación de Cine de China y España (ACCE) i la productora Slumber Film, aliats amb l'objectiu de donar a conèixer al públic de Barcelona i Madrid la gran riquesa i el talent del cinema xinès més actual i també les seves pel·lícules i directors de culte.

Amb l'ajuda dels organitzadors del festival, hem seleccionat 6 pel·lícules que resumeixen aquesta edició i que es podràn veure, entre el 14 i el 21 de setembre, al Cinema Maldà, la Filmoteca i el Verdi Park

NO T'HO PERDIS: 9 pel·lícules increïbles que veurem aquesta tardor

¡Viva el amor!

¡Viva el amor!

Meimei, una venedora d'habitatges de segona , Xiao Kang, venedor d'urnes funeràries, i el venedor de carrer Rong, són tres persones amb cap relació entre ells, excepte pel fet que tots tres tenen les claus del mateix pis d'un edifici. Un espai buit, tres claus, tres desconeguts solitaris... Una història de recerca, secrets, desig i amor dirigida pel director de culte Tsai Ming-liang, i que es va endur el Lleó d'Or al Festival de Venècia l'any 1994. L'amor als anys 90 és un dels grans temes d'aquesta edició del Lychee, i aquesta és probablement la cinta que millor el representa. 

Divendres 21 de setembre a les 19 h a la Filmoteca

The Great Buddha+

The Great Buddha+

En Pickle és un guàrdia de seguretat nocturn d'una fàbrica d'estàtues. El seu company, Belly Bottom, treballa de reciclador al matí i el major plaer de Pickle és mirar les revistes pornogràfiques que Belly Bottom recull. Picotejar i veure la televisió forma part de les seves avorrides vides, fins que un dia es trenca la televisió i la seva vida canvia per complet. Una comèdia negra del director i guionista Hsin-yao Huang que ha triomfat al Festival de Taiwan de 2017 i que s'ha fet també amb  el premi a la millor pel·li asiàtica de l'any al Festival de Toronto. 

Dissabte 15 de setembre a les 22 h a la Filmoteca 

 

Publicitat
Twenty two

Twenty two

En els vuit anys de la invasió japonesa a la Xina –durant la Segona Guerra Mundial– almenys 200.000 dones xineses es van veure obligades a convertir-se en esclaves sexuals de l'exèrcit japonès, que les va passar a anomenar 'dones de consol'. L'any 2014, quan el director Guo Ke va rodar el documental, només quedaven 22 supervivents a la Xina continental. On són ara, quina vida porten i quin tipus de tristeses i alegries tenen en les seves vides?

Dilluns 17 de setembre a les 17 h als Verdi Park

On happiness road

On happiness road

Xiao Qi va créixer en una època de canvis dramàtics a la societat de Taiwan. Per complir amb les expectatives dels seus pares, es va esforçar per tenir èxit a la vida. Se'n va anar a treballar als Estats Units i es va casar, però amb el pas del temps, va veure com la seva carrera i la seva vida anaven quedant-se estancades. En el viatge de retorn a la seva terra natal per la mort de la seva àvia, els records de la infància li van tornar a aparèixer en la seva ment mentre pensava en el camí que havia seguit i es preguntava a si mateixa: "Després de tants anys, ¿ m'hauré convertit en l'adulta que volia ser?". Una emotiva pel·lícula d'animació de Sung Hsin-Yin. 

Dissabte 14 de setembre a les 17 h als Verdi Park

Publicitat
Suzhou River

Suzhou River

En Mardar és un jove missatger que va per la ciutat amb la seva moto repartint paquets. Coneix bé la ciutat i part del seu èxit en el negoci és que mai fa preguntes. Un dia un contrabandista d'alcohol li demana que porti a la seva filla de 16 anys, Moudan, a casa de la seva tieta. Però durant el trajecte naixerà l'atracció de l'un per l'altre. 'Suzhou River', sota la direcció de Lou Ye, va ser premiada al Festival de Cinema Independent de París i al Festival de Toronto l'any 2000. 

Dimecres 19 de setembre a les 19 h al Cinema Maldà

Dragonfly Eyes

Dragonfly Eyes

'Dragonfly eyes' es compon a partir d'imatges reals de càmeres de vigilància, per narrar la història de Qing Ting, una dona que practica per ser monja budista, però per alguns canvis en el temple agafa una feina en una granja de vaques. Allà coneix a Ke Fan, que la veu com algú especial i creu que tot és fruit de la destinació. 'Dragonfly Eyes' és el debut cinematogràfic de Xu Bing, artista xinès instal·lat a Nova York, que parla dels problemes socials de la Xina mitjançant les imatges gravades per càmeres de videovigilància que, a la Xina, es poden veure per tot arreu. La pel·lícula va fer-se amb el premi de la crítica al Festival de Locarno del 2017. 

Divendres 14 de setembre a les 17 h als Verdi Park

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat