Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
‘Mishima’, Paul Schrader (1985)
FOTO: Warner

5 pel·lícules sobre grans escriptors i escriptores a plataformes digitals

El cine també és literatura. Us recomanem films sobre grans autors i autores disponibles en 'streaming'

Borja Duñó
María José Gómez
Escrit per
Borja Duñó
i
María José Gómez
Publicitat

El millor és llegir-ne els llibres, esclar, però una bona manera d'introduir-se en les vides i les obres dels grans autors i autores de la literatura universal és a través del cinema. És força habitual trobar adaptacions de novel·les cèlebres a la gran pantalla, però potser no tant veure-hi reflectida la vida o els processos creatius.

A continuació us en recomanem unes quantes que ens meravellen. Voleu veure com va fer Truman Capote 'A sang freda' a través d'una de les millors interpretacions de Philip Seymour Hoffman? Voleu acostar-vos a les figures de Yukio Mishima, Hanna Arendt, Astrid Lindgrend o Jacint Verdaguer? Les teniu totes disponibles a les plataformes digitals. 

NO T'HO PERDIS: Top 5 de pel·lícules llargues per veure a casa

‘Truman Capote’  - Bennett Miller (2005)
FOTO: Sony Pictures

1. ‘Truman Capote’ - Bennett Miller (2005)

Philip Seymour Hoffman va guanyar un merescudíssim Oscar per la interpretació de Truman Capote en un film que narra la creació d’'A sang freda', obra mestra de la 'non-fiction' que va escriure en part a Palamós. L’actor clava les formes amanerades de l’autor, que contrasten amb els costums més rudes de Kansas. - Disponible a Rakuten TV.

‘Conociendo a Astrid’ - Pernille Fischer Christensen (2018)
FOTO: Nordisk Film Production

2. ‘Conociendo a Astrid’ - Pernille Fischer Christensen (2018)

Com va ser la vida de la creadora de Pippi Långstrump? Llegint les aventures de la indòmita pèl-roja podríem pensar que va ser la mar de divertida, però l’Astrid Lindgren les va passar de tots els colors, sobretot quan es va haver d’enfrontar a les dificultats de ser mare soltera quan tenia tot just 18 anys. -Disponible a Movistar+.

Publicitat
‘Hannah Arendt’ - Margarethe von Trotta (2012)
FOTO: Heimatfilm

3. ‘Hannah Arendt’ - Margarethe von Trotta (2012)

Hannah Arendt –alemanya jueva que als anys 30 va escapar d’un camp d’internament francès als EUA– era una filòsofa admirada quan el 'New Yorker' li va encarregar que cobrís el judici al nazi Adolf Eichmann. El film recull les reaccions d’odi, també entre els seus amics, que va generar el seu intent per entendre l’origen del mal. -Disponible a Filmin i HBO.

‘Mishima’ - Paul Schrader (1985)
FOTO: Warner

4. ‘Mishima’ - Paul Schrader (1985)

Retrat en quatre capítols de la novel·lesca existència de Yukio Mishima i el seu tràgic final. El cèlebre guionista de 'Taxi driver' cronometra minuciosament l’harakiri de l’autor i lliga el relat amb flashbacks biogràfics i esplèndides recreacions d’'El temple del pavelló daurat', 'La casa de la Kioko' i 'Cavalls fugitius'. -Disponible a Filmin.

Publicitat
'L’enigma Verdaguer' - Lluís Maria Güell (2019)
FOTO: Warner

5. 'L’enigma Verdaguer' - Lluís Maria Güell (2019)

No era fàcil transmetre la potència de la figura de Verdaguer, colós de la literatura i personalitat complexa i turmentada. Tanmateix, el film sap aprofitar la dimensió cinematogràfica d’una vida d’extrems: glòria i posterior caiguda d’un heroi de les lletres catalanes, passant pels tenebrosos exorcismes. -Disponible a ccma.cat

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat