Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festival de Sitges
Festival de SitgesFestival de Sitges

Tot un Time Out dedicat a Sitges!

La revista de la setmana que ve tindrà de protagonista el festival de cinema, la seva ciutat i el món fantàstic i de ciència-ficció

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La revista de la setmana que ve tindrà de protagonista el festival de cinema, la seva ciutat i el món fantàstic i de ciència-ficció

A la revista de la setmana que ve farem una cosa que no hem fet mai: marxar a una altra ciutat i dedicar-li tot el número, no només la portada. I és que si hi ha un lloc proper que bé mereixi un tractament tan especial és Sitges durant la celebració del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Gràcies al suport de Gas Natural Fenosa, podem dedicar tots els nostres esforços a informar-vos i meravellar-vos amb tot el que passarà a Sitges del 9 al 18 d’octubre, sense oblidar-nos del que passa a la ciutat durant tot l’any, els seus punts d’interès, les seves passions, la seva gent. I al web, publicarem cròniques del festival. Moriràs per ser a Sitges la setmana que ve!

LA CIUTAT
No hem d’oblidar que Sitges és a poc més de mitja hora en transport públic des de Barcelona i forma part de la Gran Barcelona, àmbit geogràfic ideal de Time Out. Però no us equivoqueu: no és un barri de Barcelona. Té moltes coses que nosaltres no tenim. Per això, en el proper número us parlarem dels restaurants de la localitat que ens encanten, els secrets més ben guardats, els punts forts de l’escena LGBT... Sabràs quins són els millors llocs on sortir de festa i on perdre’s amb els nens. També us explicarem històries de sitgetans il·lustres i normals.

EL CINEMA
Si anem a Sitges no és per cap altre motiu que per la celebració del 48è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Poca broma amb la data. Hi ha poques coses en aquest país que hagin sobreviscut tants anys i tan bé. A la portada hi trobareu el ‘terror’ de Sitges, és a dir, tres realitzadors que han marcat i marcaran tendència: Juan Antonio Bayona, un dels millors directors contemporani vinculats al certamen; Carles Porta, que hi estrena Segon origen, l’adaptació del Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo, la pel·li catalana més esperada des de Pa negre; i Héctor Hernàndez, realitzador d’El cadáver de Ana Fritz, aposta de Sitges que està recollint elogis a mig món. Els vam fer una foto al Museu de la Cera de Barcelona, un dels llocs més terrorífics de la ciutat, i amb ells farem un repàs del que ha donat el gènere, fantàstic i de terror d’aquest país en les últimes dècades. També entrevistem Nicolas Winding Refn, premi Màquina del Temps, i autèntica estrella del festival. I us aconsellarem sobre les pel·lícules que no us podeu perdre de cap de les maneres, com el Macbeth de Justin Kurzel i As the gods will de Takashi Miike, el Knock knock d’Eli Roth i Nicolás López, el Youth de Paolo Sorrentino, el High-rise de Ben Wheatley, o el Love de Gaspar Noé. També us explicarem les activitats paral·leles que es desenvolupen a Sitges durant el certamen.

EL FANTÀSTIC
L’altre gran tema que marcarà la revista de la setmana que ve és el gènere fantàstic. A Llibres, per exemple, entrevistem Martin Amis, que acaba de publicar La zona d’interès, una novel·la sobre el nazisme on dóna la paraula als botxins. Calfreds. I parlarem de Blam, que aterra al BARTS per demostrar que Hollywood et pot entrar a la oficina!

CINERGÍA: DOS ANYS DE BON CINEMA
L’any passat, Gas Natural Fenosa va impulsar Cinergía amb la voluntat d'apropar l’eficiència energètica al públic. Si la primera edició treballava el cine de terror, aquest any l’humor serà el gran protagonista: s'han gravat quatre curtmetratges que us faran esclatar de riure!

Consumo Responsable (Nivel 7)
Santiago Segura signa aquest curt protagonitzat per Anabel Alonso i Enrique Villén. La història passa en una comunitat de veïns, amb un president obsessionat pel consum responsable de l’energia i una veïna que amaga molts secrets... Aquest curt s’estrenarà a Sitges el 9 d’octubre.

Més curts
Paco León, Carmen Maura, Isabel Coixet, Silvia Abril, Andreu Buenafuente, Kira Miró... Són molts els artistes que participen a Cinergia. Els seus curts s’estrenaran en diversos festivals, per demostrar el compromís de Gas Natural Fenosa amb el món cinematogràfic. Estigueu atents, els podreu veure tots a Youtube i a la web cine.gasnaturalfenosa.es!

Talent!
Cinergia també vol apostar pel talent jove i ha llançat un concurs entre estudiants de cine i comunicació audiovisual per escollir un dels guions dels curts. El guanyador del concurs és Josep Pujol Bonet que ha rodat un curt titulat ‘Beta’, la història d’una dona que, cansada d’aguantar els mal hàbits del seu marit, decideix posar-lo en una situació límit.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat