IDEAL Barcelona. XDRocs
Foto: IDEAL Barcelona. XDRocs
  • Cine, Documental

XRdocs 2021

El primer festival del món dedicat exclusivament al documental immersiu celebra la segona edició a l'IDEAL Barcelona

Publicitat

Time Out diu

Si mai has volgut sentir-te en la pell dels personatges que veus a la gran pantalla, XRdocs fa d'aquesta fantasia una realitat al Festival Internacional de Documental Immersiu, una aposta de l'IDEAL, el Centre d'Arts Digitals de Barcelona. Han creat el primer festival del món dedicat exclusivament al documental immersiu i han seleccionat 5 documentals amb premis a festivals de cinema internacional. A més, un cop finalitzada la projecció es podran veure entrevistes exclusives de les directores dels documentals. 

A les projeccions, curtes i de temàtiques diferents, es podrà veure l'experiència de créixer sent mestissa i com és viure entre dues cultures diferents als Estats Units en l'obra d'Ainslee Robson 'Ferenj: a graphic memoir'. L'obra de Juan Pablo Urgilés 'Cruzar', vol sensibilitzar la societat sobre la mobilitat humana i el desplaçament migratori veneçolà mitjançant la història d'una dona que creua a peu Colòmbia per arribar de Veneçuela a Equador. També es podrà visionar el primer episodi de 'Missin pictures: birds of prey', una sèrie documental del director francès Clément Deneux que se submergeix en les històries dels grans directors que no van poder arribar a les pantalles. D'altra banda, a la història de 'Noah's raft', dirigida per Joel Kachi Benson, un jove voldrà promoure l'educació al seu poble natal per transformar la vida dels nens pescadors de Makoko. I, finalment, la projecció conclou amb 'Rebuilding Notre Dame', de Chloé Rochereuil, una visita immersiva per la reconstrucció de la catedral amb la companyia de les persones encarregades de la conservació del monument.  

La durada de les projeccions és d'una hora, aproximadament. I per accedir-hi és requisit indispensable agafar l'entrada prèvia a la pàgina web, per 3 €. 

Detalls

Adreça
Preu
3 €
Horaris
de 11 a 14 h i de 16 a 19 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà