Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Stand by for the tape back-up

L'Atlàntida 2015: el festival de cine 'on-line' de referència

De la trilogia de Mark Cousins a 'El príncep de Bel Air'. Fins al 9 de juliol podeu gaudir de 65 pel·lícules, quasi totes inèdites, sense sortir de casa, a través de la plataforma Filmin. Nosaltres us en recomanem 10!

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Les xifres no enganyen: hi ha molta gent que no trepitja les sales de cine ni a punta de pistola. La crisi, la pirateria i l'increment abusiu de l'IVA han estat a punt de dur-nos a la ruïna. Per sort vivim els temps de les solucions inventives, i sembla que hem tocat os: un cop més, serà la muntanya que anirà cap a Mahoma. Tot just comença la 5a edició de l'Atlàntida, el festival de cine 'on-line' de referència a Espanya, el salvavides que ens ha de reflotar a tots. Des d'ara, i fins al 9 de juliol, podreu gaudir de 55 largmetratges i 10 curtmetratges sense moure-us de casa, a través de la plataforma Filmin. Per 10 euros veureu cinc pel·lícules. Per 50, l'oferta sencera de la programació. Voleu saber quin ranxo serveixen? Aquí us recomanem els 10 títols imprescindibles.

Love is all

Love is all

Què tal si escalfem una mica l'ambient? 'Love is all', el primer plat del menú, és un viatge a través de les millors pel·lícules d'amor de la història, una tirallonga d'escenes de petons i bufetades i claus clandestins, apedaçades i musicades per una estrella convidada de categoria: Richard Hawley, el cantant de Pulp. El recorregut comença per 'Kiss in the tunne', un film primitiu del 1899, i acaba en els nostres dies, amb el matrimoni homosexual. Potser farem que us tremolin les cames.
Fort Buchanan

Fort Buchanan

Aquí teniu una comèdia molt animada, cridada a convertir-se en la icona més refinada i selecta de la cultura 'trash'. Benjamin Crotty és dels que pensa que és millor fer l'amor que no pas la guerra. La seva 'opera prima' és una ficció de riure enllaunat en què tots els diàlegs estan directament extrets dels grans 'hits' de la televisió americana d'ara i sempre. Per acabar-ho d'adobar, l'acció se situa en una ciutat militar, en un gran campament on viuen les famílies dels soldats.
Publicitat
Stand by for back-up

Stand by for back-up

El poeta escocès Ross Sutherland, natural d'Edimburg, construeix una pel·lícula a partir d'una cinta de VHS que es va trobar a casa del seu avi, i que contenia alguns dels moments més emblemàtics de la graella televisiva de la dècada dels 80: des d''Els caçafantasmes' fins a 'El príncep de Bel Air'. Jardiner de la nostàlgia, Sutherland posa en pràctica les seves dots per al tall i confecció. Amb una tisorada aquí i una mica de superglú allà, crea un llargmetratge que és com un viatge en el temps.
Sueñan los androides

Sueñan los androides

Somien els androides ovelles elèctriques? Això es preguntava Philip K. Dick l'any 1968, quan va publicar la seva 'opera magna', un dels cims de la literatura cyberpunk. Va inspirar el 'Blade runner' de Ridley Scott, i ara té una nova vida gràcies al cineasta de Sant Sebastià Ion de Sosa. El Festival de Sevilla va mostrar, per primer cop, aquesta peculiar aproximació que ha fet al gènere de la ciència-ficció. L'Atlàntida recupera el títol, i el porta a les llars de tots la península. Serà la fi del món?
Publicitat
Hibrow

Hibrow

Mark Cousins és un cineasta d'una força hercúlia. L'any 2004 va rodar el documental 'The story of film', un recorregut de més de 900 minuts per tota la història del cinema, des dels temps dels Lumière fins a l'actualitat, que jo proposaria com a cinta de visionat obligatori per a estudiants de secundària de tot el globus. L'Atlàntida ens porta la seva última proesa, una trilogia coneguda amb el títol de 'Hibrows', que inclou tres pel·lícules: 'Here be dragons', 'Life may be' i '6 desires'. Podeu pujar-hi de peus: és d'aquelles coses que fan llegenda.
A master builder

A master builder

Feia temps que Jonathan Demme no donava senyals de vida. Com a mínim, des de l'estrena de 'La boda de Rachel', l'any 2008, servidor amb prou feines havia recordat que existia. L'oscaritzat director d''El silenci dels anyells' torna al redol per la porta grossa: adaptar una obra de teatre de Henrik Ibsen sempre és un repte d'alta volada. André Gregory i Wallace Shawn, que ja havien compartit habitació a 'Mi cena con André' de Louis Malle, sumen esforços un cop més sota la seva batuta. No us la perdeu!
Publicitat
Blind dates

Blind dates

Us imagineu que Aki Kaurismäki fes un 'remake' de 'Virgen a los 40'? Per aquí van els trets. Levan Koguashvili ens explica la història d'un professor d'escola de mitjana edat que viu amb els seus pares en un estat de celibat monacal preocupant. I intenta posar-hi remei. No té Tinder, ni és gaire destre amb els anuncis de contactes, però alguna altra solució s'empescarà. Heus aquí una comèdia enginyosa, afilada i eloqüent, que aporta la dosi d'humor a la cartera del festival.
Taller capuchoc

Taller capuchoc

Ara, que si el que voleu és riure potser haureu de passar una estona dins d'aquest zoològic dels deliris. 'Taller capuchoc' és un assaig ple d'humor sobre l'estat de la cultura en aquests temps tan desastrosos. Presenta l'espectacle el còmic Miguel Noguera, amb una llengua encara més corrosiva que de costum. I dirigeix Carlo Padial, l'home que va debutar amb 'Mi loco Erasmus', una estrella desconeguda del nostre producte interior brut que val la pena reivindicar.
Publicitat
A girl walks home alone at night

A girl walks home alone at night

Aquest és un espectacle de vampirs amb burka, rock progressiu i culleretes d'alumini amb un pessic d'heroïna reescalfada. Tot, a altes hores de la nit. La van estrenar al Festival de Sitges, i ens va deixar a tots amb les ungles clavades al tou de la mà. Ana Lily Amirpour firma una pel·lícula de terror ambientada a l'Iran, amb una atmosfera ombrívola i un muntatge musical que trenca tots els tòpics del gènere. Ruixarà el programa de l'Atlàntida amb un esquitx de sang.
The world of Kanako

The world of Kanako

Seria un ultratge que un festival com aquest, ampli de mires, no tingués la seva quota de marrades orientals. 'The world of kanako' és la millor forquillada del ranxo, un 'thriller' tan vertiginós com demencial que mescla el pulp amb el retroexploit dels anys 70. De la sèrie B a la Z, amb totes les lletres que hi ha pel mig. Tetsuya Nakashima és capaç de trobar un vincle entre la Laura Palmer de 'Twin Peaks' i els personatges d''Oldboy'.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat