Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Bodega Pàdua
©Irene FernándezBar Bodega Pàdua

Bars de tota la vida

Pota de ferro i taula de marbre

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Farts d'antres de moda on us serveixen el gintònic en una peixera i amb una amanida surant? N'esteu fins als nassos de trobar-vos un DJ a l'hora del cigaló? Us convé visitar alguns bars de tota la vida, llocs on passar una bona estona, com deiem Gabinete Caligari, "al calor de l'amor en un bar". I on no hi ha 'afterwork' sinó partides de botifarra.

  • 5 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Sant Antoni
  • Crítica de Time Out
A principis dels 80 en Rafel, un nano esportista i pencaire, va venir de Lleida a estudiar publicitat a Barcelona. L’amor el va ajuntar amb la filla del propietari d’un bar, el Terra Alta del carrer de Manso (un dels molts Terra Alta que va muntar un empresari de Batea als anys 60, on posava a treballar gent del poble), i la mort del seu sogre, l’any 1987, va fer que canviés de feina i agafés el negoci familiar. En Rafel treballa una pila d’hores al dia, gairebé setze, amb una sola pausa per fer una migdiada sagrada d’un quart d’hora. Al matí l’ajuden un cambrer i un cuiner, que fa els platillos i tapes que serveixen: mandonguilles, truita de patates, fricandó, ensalada russa... Menjar casolà ben parit.
Bracafè
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • El Raval
  • Crítica de Time Out

Al Bracafé tenen una gran varietat de cafès i tes, de dolços i salats i de plats més elaborats per entaular-se. La gran barra en forma d’u és un goig per a la vista, un desplegament tàctic per fer-te la boca aigua. Per treure el ventre de pena tria el que vulguis: el punt fort aquí és que el nivell de qualitat de menjars i begudes és més que digne, sobretot tenint en compte els preus ajustats. Ara, a la seva terrassa s’hi pot quedar per fer unes cerveses capvesprals.

Publicitat
  • 3 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cafeteries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • Crítica de Time Out
Al darrere del Museu Picasso hi ha una plaça. A la plaça hi ha un bar amb una porta antiga de fusta pintada de verd on hi posa “Bar Bodega Flassaders 1956”. A l’entrar trobes, a mà esquerra, la barra, llarga, i al mig del pas, l’eterna màquina escura-butxaques, xacra dels nostres temps mai prou denunciada. Al fons, una dotzena de tauletes i al sostre llums fluorescents. A una banda expositors de tapes –braves, llaunes, truites, seitons–, una planxa per fer els entrepans i els plats combinats. A l’altra, una paret de maons vistos i els arcs tallats d’unes pretèrites cavallerisses.
Cèntric Canalla
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • El Raval
  • Crítica de Time Out
Aquest acollidor i un xic atrotinat café amb regust de bohèmia –va obrir l'any 1862– ha tornat a obrir portes. I ho ha fet reconvertit en un local del Grup San Telmo i amb l'adjectiu Canalla. El local ha guanyat una agradable i espaiosa sala interior i una rentada de cara. També s'hi menja força més bé, amb una oferta de tapes de nivell, com per exemple, cigrons al curri o botifarra de perol.
Publicitat
Bar Terra Alta
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • El Raval
  • Crítica de Time Out
Aquesta vorera és el Barri Xino i l’altra ja és el Raval, m’explica la Rosa mentre em bec un quinto glaçat (1 euro el de San Miguel!). La Rosa va néixer a Batea, un petit poble de la Terra Alta. Allà hi havia un senyor molt ric que es va dedicar a comprar bars a Barcelona i posar-hi gent del poble a treballar. Així ho van fer els pares de la Rosa, que es van instal·lar a Barcelona l’any 1969 per fer-se càrrec del Bar Bodega Terra Alta. Després el van agafar la Rosa i el seu marit navarrès i se’l van fer seu: fa deu anys que acullen la penya Clarete, de l’Osasuna, i tothom diu que anar al seu bar a veure un Barça-Osasuna és el que més s’assembla a viure els Sanfermines des de Barcelona.
Bar Alegria
  • 3 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • El Raval
  • Crítica de Time Out

El carrer d’en Robador és angost, ombrívol i ple de vida. La gent s’hi passeja amunt i avall, gent de tot arreu i de tota mena: passavolants, delinqüents de baixa estofa, estrangers despistats o gens despistats, músics, xandallistes intrèpids... Hi ha un bon restaurant marroquí, alguna botiga de queviures pakistanesa, un taller de bicis clandestí i molts bars. És un carrer d’un altre temps, de quan la prostitució hi campava alegre i sense traves. Amb la reforma de la rambla del Raval, l’hotel Barceló i la Filmoteca, aquell ecosistema de bordells i meublés tronats se’n va anar en orris.

Publicitat
Bar Bodega Pàdua
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • El Putget i Farró
  • Crítica de Time Out
Al peu del Putxet, a tocar del carrer Balmes, fa anys que regna el Bar Bodega Pàdua. Damunt la vorera té dues tines, un burro de cartró-pedra amb rodes i un cartell que anuncia l’“Aperitiu anticrisi”: un filet d’anxova, vermut Yzaguirre, olivetes i patates xips per 1,95 euros! És un bon compendi del que ens trobarem dins: bótes de vi –va ser magatzem de vins trenta anys–, preus raonables servits amb alegria, i animals. Com bé diu el Jordi (Ratón), l’amo, quan algú els demana una estrella: “Aquí l’estrella és en Ricky i la cervesa, la Moritz”. En Ricky és un lloro de 28 anys que és l’ànima del local, canta i xerra pels descosits i saluda tothom.
  • Restaurants
  • Sarrià - Sant Gervasi

Fan de John Wayne? El teu fill es diu Clinteastwood, tot junt? Portes barret de cowboy quan vas al Mercadona? El Pepeta's Bar t'acollirà amb els honors que mereix un pistoler de la teva categoria. Poca broma amb aquest celler Far West. Des de fa anys i panys dóna guerra als cims graciencs, ofereix uns àpats casolans per sucar-hi pa, serveix el cafè com Déu mana (en got de postguerra) i té un dels xèrifs més entranyables de la ciutat com a mestre de cerimònies. Un temple confederat on no podràs dir 'un dels dos sobra aquí, foraster' sense patir-ne les conseqüències.

Publicitat
Bar Electricitat
  • Restaurants
  • La Barceloneta

Aquesta bodega és un dels grans clàssics de Barcelona per a fer un bon vermut: hi trobarem unes bombes de primera categoria, truites de patates meloses, vermut casolà i una ensaladilla russa d'aquelles que creen afició. Tracte proper i molt amable.

  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Crítica de Time Out

És una taverna? És un bar? És un cafè? És un restaurant? Senzillament és el Raval. Si hi ha un lloc emblemàtic a la part alta del barri, aquest és La Masia, un vòrtex retro que fa temps va abandonar el continu espai-temps per ocupar una dimensió única i personal. Amb una identitat purament catalana –l’estelada que hi ha al fons no enganya–, aquest negoci familiar fa anys i panys que alimenta la gent del barri i els 'connaisseurs' que busquen una mica d’autenticitat al Raval. Els guiris també es deixen seduir per la seva atmosfera rústica de taverna catalana, els encanta trobar un racó impermeable a les modes i al disseny 'hipster'. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat