Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bar Electricitat

 • Restaurants
 • La Barceloneta
 • preu 1 de 4
 • 5 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out
 1. Bar Electricitat (Barceloneta)
  Scott ChasserotBar Electricitat (Barceloneta)
 2. Bar Electricitat (Barceloneta)
  Scott ChasserotBar Electricitat (Barceloneta)
 3. Bar Electricitat (Barceloneta)
  Scott ChasserotBar Electricitat (Barceloneta)
 4. Bar Electricitat (Barceloneta)
  Scott ChasserotBar Electricitat (Barceloneta)
Publicitat

Time Out diu

5 de 5 estrelles

Una de les bodegues més autèntiques de la Barceloneta: l'Electricitat va obrir el 1908, i encara avui conserva la seva identitat ètica i estètica. La primera, perquè després de més d'un segle de vida –és un dels bars més antics de Barcelona– aquí encara s'hi menja un repertori de tapes limitat però molt ben fet. L’ensaladilla és la tapa més popular del bar –feta amb patata, cranc i ou–, però se’ns acudeixen una bona llista d’altres menges que heu de tastar: truita de patates, croquetes, formatge manxec, embotits curats... I una bomba de la Barceloneta que està entre les millors de la ciutat, en dura competició amb la de la seva il·lustre veïna, La Cova Fumada

És bonic, el Bar Electricitat? 

És preciós i molt real, sense restauracions cosmètiques. Aquest establiment és part inventariada del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i a l'entrada encara us saluden unes majestuoses portes verdes de ferro forjat modernista. A l'interior, es conserva la barra original de fusta, amb el taulell de marbre, i el passamà i el reposapeus de tub de metall. També taules de marbre amb els peus de ferro colat, la col·lecció de botes de vi i una antiga nevera de gel. Com era una taverna de principis de segle XX? Doncs així! 

Per què el Bar Electricitat es diu així? 

Una raó molt senzilla: és als baixos d'un edifici on hi havia un generador que administrava electricitat al barri. Ara ofereix un altre tipus d’energia: bon vermut casolà, tapes de tota la vida i ambient assegurat. Al cap de setmana s’hi fan cues per fer-hi el vermut, I de tant en tant, hi podreu sentir alguna banda rumbera. Un lloc imprescindible per entendre què és anar de tapes a Barcelona i també l'evolució del barri de la Barceloneta.  

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín

Detalls

Adreça
Sant Carles, 15
Barceloneta
Barcelona
08003
Transport
Barceloneta (M: L4)
Horaris
Dt. a dj. de 8 a 16 h. Dv. de 8 h a 16 h i de 19 h a 22.30 h. Ds, de 8 a 17 h i de 19 h a 22.30 h. Dg, de 8 a 17 h. Dilluns tancat.
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà