Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Entreu al forat

Entrevistem la Terremoto de Alcorcon, protagonista de 'The Hole'

Publicitat
Des del 19 de setembre, al Teatre Coliseum s'hi està molt bé: el pati de butaques –un xic incòmodes, tot sigui dit– ha deixat pas a les taules i cadires d'un club nocturn, on es pot beure i menjar. Arriba The Hole, un espectacle/bogeria ideat entre Paco León i la companyia Yllana,  una barreja radical i desacomplexada de cabaret, circ, musical, comèdia i burlesc. La Terremoto de Alcorcón, la protagonista, ens ho explica.
 
Quin és el teu rol a 'The Hole'?
Sóc la mestra de cerimònies. És una festa a la qual convido la gent perquè estic enamorada i vull fer pública una relació. The Hole, a banda de ser el forat en què més d'un cau en algun moment de la seva vida, és una festa sense final, una oda a la vida i al riure on volem aconseguir que durant dues hores el públic desconnecti de tot el que passa fora del forat.

La publicitat diu que "el forat és net, acollidor i sempre s'hi pot entrar". Veig que hi ha més coses que el referent obvi.
Hi ha molts significats, però no val dir-los tots, la gent els ha de veure. I, a més, no hi ha res que agradi més que mirar per un forat per veure què passa! I sobretot captiva molt perquè barreja circ, cabaret, improvisació...  Estem oberts al fet que passi qualsevol cosa en directe, i la gent ho aprecia. Poden beure i menjar, i això fa que estiguin més relaxats, més deixats anar.

A Madrid heu batut rècords.
Aquest setembre ja farà dos anys que està en cartell al Teatro Calderón. I no estem parlant d'El rey León o El fantasma de la ópera! És una producció espanyola, amb el 'coco' de Paco León al darrere i la companyia Yllana, tot fet amb diners i personal d'aquí. El muntatge original s'estrenarà a Barcelona i una companyia B ara és a Madrid, on s'estrenarà la segona part. Així la gent sabrà què coi ha passat dins el forat.
Suposo, doncs, que veurem un xou ja greixadíssim.
Home, durant dos anys hem fet set funcions setmanals, a vegades més. Ho portem tot molt per la mà. I quan controles tant el teu espai pots deixar que et passi de tot. A nosaltres i al públic.

Creus que funcionarà tan bé aquí com a Madrid?
Crec que sí. Els preus són molt assequibles i la gent ja en té ganes. Ara mateix no hi ha res semblant a Barcelona. Sí, ja sé que ho heu vist tot, però us asseguro que no heu tingut mai res igual a això.

Sempre has tingut una relació molt especial amb Barcelona.
A El Molino hi vaig estar una temporada sencera, i sempre que puc en parlo perquè ser la seva supervedet va ser l'experiència més maca de la meva vida. Barcelona és la ciutat on La Terremoto se sent més còmoda, més estimada. I mira que sóc la Terremoto de Alcorcón, i no pas la de Sabadell! Em va passar com als jugadors del Barça: quan aquí s'accepta un estranger, és català per a tota la vida.

Per cert, semblava que Pepa Charro et guanyava terreny però ara sembla que hi ha Terremoto per a estona.
Estem empatades, ha sigut un any molt bo per a la cosina Pepa. Hem tingut moments d'enemistat per gelosia artística i enveges, però avui cadascuna té la seva parcel·la i estem molt contentes. Ja s'ha acabat la competició.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat