Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La barra de bar de James Bond

La barra de bar de James Bond

Descobriu Solange, cocteleria clàssica amb el glamur de l'espia

Solange
Solange
Per Montse Virgili |
Advertising

De James Bond, n'hem après que es pot salvar el món sense arrugar-se la camisa, i de la bona cocteleria, que alguna mescla resulta tan temptadora com el petó d'una noia Bond. I és per això que el bàrman Alfredo Pernía, amant tant dels petons com dels còctels, ha volgut donar el nom de Solange, la xica de Casino Royale, al bar que acaba d'inaugurar.

Pernía va forjar la seva carrera de bàrman al Tandem, una de les cocteleries més clàssiques de Barcelona, al costat del seu pare i els seus dos germans. En aquesta barra de capçalera va aprendre l'art de la mescla, la discreció i el respecte pel destiŀlat. Aquests pilars on se sustenta un bon bàrman se'ls ha endut uns números més amunt del carrer d'Aribau, al Solange. I allà, on trobàvem el Harry's, un altre local emblemàtic, s'hi han colat des de fa setmanes el glamur i els daurats d'una noia Bond. Uns llums de tub, els sofàs capitonats i les bombolles del xampany Bollinger s'encavalquen en una disputa cromàtica de daurats que ha creat el dissenyador d'interiors Carlos Martínez.

Al Solange s'ha conservat la preciosa barra del Harry's i el marbre verd del terra que dóna solemnitat. Pur estil retro que a les generacions d'avui els durà a un capítol de Mad men. Tampoc no hi falta un detall que els clients del Tandem coneixen, el gust per la cristalleria. Les copes llueixen marques acanalades que revisiten l'art déco.

L'Alfredo, amb tres setmanes, ja pot presumir d'un assortit de destiŀleria esplèndid que acompanya amb la intuïció que atorga l'experiència. Si necessiteu fer coixí, cap al vespre, ofereixen ostres, sashimi, caviar o embotits de qualitat. No us enlluerneu, el còctel bàsic no arriba als deu euros. Comenceu a practicar allò del "shaken not stirred".

Més informació

Bars i pubs, Cocteleries

Solange

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Els germans Pernía, propietarios del clàssic Tandem, també regenten aquesta cocteleria d'esperit clàssic, que per cert manté la barra del Harry's Bar i el preciós terra de marbre verd. Mana el daurat –el nom és un homenatge a una noia Bond– i la cocteleria d'alt nivell a preus que no són abusius.

Time Out diu

També t'agradarà

Maridatge de bon menjar i cervesa artesana

Aquesta nova tendència puja com l’escuma Menú degustació cerveser El Racó d'en Cesc pot treure pit: fa tres anys que ofereixen un menú degustació d'alta cuina maridat amb cervesa, són els pioners d'aquesta tendència. Edgar Rodríguez, el sommelier de l'establiment, explica que "amb les nostres 150 referències de cervesa, podem cobrir qualsevol plat". La birra mana: "Tastem la cervesa. I a través del que ens descobreix, dissenyem un plat amb maridatge". Festival: alguns plats del menú són el tataki de tonyina amb una cervesa Racó d'en Cesc 25 aniversari, dissenyada per Rodríguez. El pap torradet amb all cremat s'ajunta amb una cervesa alemanya ben fumada.I fins i tot un plat amb tanta potència com el fricandó, que ens fa pensar en vi negre, s'ajunta amb una rabassuda stout irlandesa. "El diòxid de carboni, com passa amb el vi escumós, té el punt de bombolla que acaba netejant greixos i et dóna una sensació de frescor" (recordem que en els tastos de pernil s'afavoreix el cava o la cervesa, no pas el vi negre). També per postres, cervesa negra i dolça per acompanyar un bescuit de xocolata amb espècies. Tot un festival d'alta cuina, de set plats per 62 euros . Maridant amb vi pujaria quasi el doble. Era lògic. Després que la cervesa artesana ensenyés la seva poteta rossa i sense pasteuritzar a les barres de bon beure, el pas següent era que els restaurants es preocupessin per fer un maridatge llépol de llúpol i bona teca. El casori entre birra i menjar tot just acaba

Els 10 còctels més frescos

Voleu més copes? Les millors cocteleries Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Ginger Des de fa nou anys, Ginger és coneguda i molt freqüentada com a cocteleria. No és una cocteleria qualsevol. És un club de vins, copes i cuina que l’ambient, la música i l’originalitat de l’oferta l’han fet sempre diferent. Amb un aire que rescata moments i llocs dels anys 50 i 60, aquest establiment tan particular del Gòic ofereix també petites racions de molt bons plats.  La seva fama com a cocteleria és coneguda, parlarem del seu aspecte culinari, reservat només a les nits. Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors,

Advertising

Els millors gintònics de Barcelona

El gintònic és manté com a la beguda de moda. Fins i tot els bars més casposos diuen que en són especialistes. I a espera de la nova bogeria que no arriba, aquesta ja s'ha consolidat. Però no tothom sap tractar com cal el combinat més aristocràtic. Us recomanem els 13 millors gintònics de la ciutat. No som supersticiosos, aquest és un número màgic per gafar un bon gat! 13 gintònics per recordar Tirsa A l'Hospitalet declamen ShakespeareEl del Tirsa és l'únic gintònic que manté totes les característiques de l'inici fins al final. Per començar, el gintònic de la casa té una mesura més petita de l'habitual i el serveixen en un got de tub de vidre prim. Només hi posen dos glaçons i l'elaboren amb twist de llimona, no cal res més perquè aquí la tònica i la ginebra es conserven sempre fredes. Per tant, quan es barregen amb el gel, el glaçons no es desfan com passa habitualment, produint l'efecte banyera de les copes enormes. D'aquesta manera no es perd mai la sensació refrescant i un pèl amarga del gintònic. Dry Martini Una carta fantàsticaSón especialistes en el còctel que els dóna nom, però amb el gintònic no es queden enrere. Disposen d'una carta que acumula gintònics amb perversions fantàstiques. En trobareu de canyella, de gerds, de cafè, de grosella... I el clàssic, elaborat amb el twist. El serveixen amb got de sidra de vidre tallat marca de la casa. Tasteu el Gimlet foxtrot, un gintònic que balla sol. Negroni El gintònic que es pot llegirAlgú podria desconfiar en veure'n l'i

Anem d'afterwork

10 llocs per relaxar-se després de la feina (si encara en tens) Rosso Porpora Això és un afterwork com Déu mana, a la italiana, sense escatimar res. M’explico: pagueu un preu mòdic per consumir alguna beguda i, mamma mia, podeu endrapar una assortiment brutal de tapes italianes –platets, amanides, en fi, una bogeria– fins a assolir el tan desitjat infart estomacal. Comencen a les 19.30 h i la teca s’acaba la es 21 h. Per cert, un cop al mes fan afterwork amb plats de pasta. És una llàgrima això que us veig a l’ull? És comprensible. Collage Al Collage fan còctels de somni –l’Spring Perfume és obligatori–. Amb els canells dels bartenders i les ofertes Ladies Night dels dimecres –a 5 euros la copa per a les femelles– ja en tindrien prou per ser referència, però aquests nois malcrien la clientela. Per això fan aperitius i tapes gratuïtes a l’hora de l’afterwork, perquè allargueu la tornada a casa fins que la parenta us enviï el primer WhatsApp amenaçant. L’aferwork modernet per antonomàsia. Shakerato El Born, territori de hipsters amb llebrers i pijos modernets, no pot prescindir d’un concepte tan cool com l’afterwork. Al Shakerato s’ho treballen de debò, i els dimecres, de 20 a 23 h, porten un sushi master que va preparant delícies d’arròs i peix fresc gratuïtes, incloses en la consumició. I alguns dijous organitzen sopars afterwork per 25 euros. Cal seguir-los la pista, no sempre es poden endrapar makis de tonyina per la patilla en aquest barri. Vibe bar (Hilton Barcelona) Vole

Advertising