Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'Arca
©Maria Dias

L'Arca, les núvies 'vintage'

A la botiga del Gòtic trobareu peces romàntiques i tons empolsats

Publicitat

Un dijous de juny. Última hora. Entro a L'Arca i demano per la Nina Balmes. La senyora que atén em diu que està amb una núvia, que haig d'esperar. Cap problema. La Nina ja m'havia avisat que aquestes dates són complicades. Passejo per la botiga, però no puc resistir anar cap al fons, on hi ha el reservat de les núvies. Tampoc puc resistir-me a escoltar la conversa. Una noia amb accent francès s'està emprovant un vestit. No la veig, però me l'imagino mirant-se a l'espill. Una vegada i una altra, escrutant fins a l'últim detall del seu vestit. Més tard, la Nina m'explica la història d'aquesta belga que viu a Barcelona. Un dia, passejant pel Gòtic, va entrar per casualitat a L'Arca i es va enamorar d'una camisó de nit de noces dels anys 50. Un 'amour fou'. Li han restaurant les puntes, l'hi han ajustat i han aconseguit reviure una peça de seda bella i treballada. Ironies del destí, el camisó que fa mig segle només podia gaudir el marit la nit del casament en pocs dies quedarà a la vista de tots els convidats.

Aquesta anècdota ens porta a una altra. Cinc anys enrere, vaig venir a aquesta mateixa botiga (quan es deia L'Arca de l'Àvia) a fer un reportatge sobre moda 'vintage'. La mare de la Nina, la Carmina Viñas, encara estava al peu del canó. Mentre m'esperava per parlar amb ella, vaig veure per primer cop la Nina en acció. Atenia una noia anglesa que portava a la mà la pàgina d'una revista de moda. Volia el mateix 'look' de la model per al seu casament a Cadaqués. Tot un repte. Recordo com la Nina es mirava la foto i li oferia diferents opcions: adaptar-li una cotilla 'vintage', confeccionar-li una faldilla amb diferents teixits antics... Tallar per aquí, cosir per allà. La noia estava encantada, veient com per art de màgia el seu somni 'bohemi-chic' anava prenent forma. Aquesta tarda, la Nina m'ha confessat que aquest va ser el primer vestit de núvia que va fer tota sola. Aquell també va ser el meu primer reportatge sobre moda 'vintage'. I hem rigut amb la coincidència.

Com una llicenciada en Polítiques es converteix en dissenyadora de núvies només té un secret: ganes d'aprendre. La Nina és autodidacta i només té paraules d'agraïment per a la Paca, la cap de taller de les costureres de L'Arca. Al costat d'ella ha après l'ofici des de baix. A emprovar, a agafar mides i a trobar les millors solucions tècniques. A adaptar i modificar vestits vintage autèntics o bé a dissenyar-ne de nous amb teixits i puntes antigues. Cada núvia tria la seva opció, però l'estil de la Nina s'identifica amb vestits romàntics de caigudes suaus i tons empolsats, amb un seductor toc 'indie'. L'entorn familiar també l'ha enriquida: el seu pare es dedicava a la confecció de puntes, la seva germana en dissenya, a més de restaurar vels i mantellines, i amb la seva mare –filla d'una nissaga d'antiquaris– ha viatjat a fires i subhastes per tot Europa a la recerca de vestits i accessoris originals dels anys 20 als 70. Amb aquest bagatge, la núvia que cau a les mans de la Nina troba un tresor. El mateix que podeu trobar vosaltres si aneu a L'Arca. Quan obriu la porta, comprendreu per què el passat està tan present. I no fa falta buscar un vestit de núvia per enamorar-se d'uns enagos de pagesa, un fermall de Lea Stein, una diadema de flors o un vestit de serrells dels anys 20 que podria lluir la protagonista d'El Gran Gatsby. Ja us ho dèiem, 'amour fou'.

L'Arca
Banys vells, 20
www.larca.es

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat