Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Dansa Metropolitana 2022

  • Dansa, Contemporània i experimental
  1. Jan Martens i GRIP & Dance On
    Foto: Phile DeprezJan Martens i GRIP & Dance On. 'Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones'
  2. 'Young Blood'
    Foto: Jesús Robisco'Young Blood'
  3. 'Poema Circular', de Lorena Nogal
    Foto: ICUB'Poema Circular', de Lorena Nogal
Publicitat

Time Out diu

92 espectacles, 35 pel·lícules i més de 60 activitats per celebrar la cinquena edició del festival

Fans de la dansa, aquesta és la vostra: del 10 al 27 de març, la cinquena edició del festival de Dansa Metropolitana presenta més de 300 activitats a Barcelona, Badalona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, l'Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans

Entre les novetats d'enguany, hi ha la incorporació de nous espais de Barcelona com el Centre d'Arts Digitals IDEAL, el CCCB i el Centre d'Arts Santa Mònica. I amb la idea de fer els espectacles més accessibles per a tothom, s'afegeixen l'Estruch de Sabadell i la fàbrica de creació Roca Umbert de Granollers. 

Produccions internacionals

Entre totes les activitats i espectacles programats, hi trobem tretze produccions internacionals com 'Aisha and Abhaya' de la companyia Rambert i la coreògrafa Sharon Eyal, al Teatre Nacional de Catalunya, un espectacle ple de dinamisme que uneix jocs audiovisuals amb la dansa en una col·laboració amb The Royal Ballet; l'espectacle de Jan Martens, GRIP & Dance On 'Any attempt will end in crushed bodies and shattered bones', al Mercat de les Flors, que és la primera creació de Martens en un espectacle que va ser dels més aclamats al Festival d'Avinyó; o les propostes del Teatre Lliure dedicades a artistes de l'Europa de l'Est: 'Amber' de HODWORKS, la companyia més important de Budapest, i 'PLI', de Viktor Černický, un espectacle on els objectes més ordinaris es converteixen en peces d'arquitectura gràcies a l'imaginari del creador txec.

Companyies nacionals

Dansa Metropolitana també presenta un sòlid programa de companyies nacionals. Gràcies a aquest festival, moltes de les obres es podran veure per primer cop a Catalunya. És el cas de 'Giselle' de Gaia Clotilde Chernetich i Kor’sia, una obra de dansa contemporània guardonada -entre d'altres- amb el premi Max a millor espectacle de dansa de 2018. O l'espectacle de la 'ballaora' i coreògrafa Rocío Molina, una de les artistes espanyoles amb més projecció internacional, premiada a la Biennal de Venècia d'aquest any, qui porta 'Al fondo riela' al Teatre Auditori de Granollers.

Talent local i català

A més, amb la intenció d'emergir i fomentar el talent local, el festival compta amb una extensa programació d'espectacles catalans per apostar i donar espai i veu a les noves generacions d'artistes de l'escena de la dansa catalana actual. Hi trobem a Pol Jiménez, qui presenta 'Lo Faunal' un extracte del seu solo a La Caldera, però també a noms consagrats com els de Mal Pelo -Premi Nacional de Cultura de Catalunya, Premi Ciutat de Barcelona i Premio Nacional de Cultura- amb 'Highlands' al Teatre Auditori de Sant Cugat i al Teatre l'Artesà d'El Prat. També podrem veure a Jesús Carmona -Premi Nacional de Dansa 2020- amb l'estètica avantguardista, el flamenc i una barreja d'estils de la dansa amb l'obra 'Baile de bestias'. O també la dansa inclusiva de 'BOUGUMER', de Vero Cendoya, coreògrafa amb gran experiència en la dansa amb col·lectius amb diversitat funcional, i que es pot veure al Teatre Principal de Terrassa

Espectacles gratuïts

Els espectacles de carrer -i gratuïts- d'enguany s'emmarquen en el projecte Confluències, que neix amb l'objectiu de democratitzar la dansa i traslladar-la a espais oberts, espais no convencionals, per tal d'apropar-la a nous públics. Entre les obres destacades, 'Poema Circular' és un espectacle de Lorena Nogal que es pot veure al pati de l'Editorial Gustavo Gili de Barcelona; o 'Naufragio universal' dels artistes andalusos Marco Vargas i Chloé Brûlé, al Centre Cívic La Bòbila de l'Hospitalet i al Centre Cultural de L'escorxador de Barcelona. 

En paral·lel, la programació del festival inclou una important col·lecció de pel·lícules sobre dansa a través de la plataforma Filmin, on es podran veure títols per primer cop a Catalunya com 'El Encuentro', de Juliana Reyes i Leonardo Carreño en un homenatge de comiat al coreògraf i director Tino Fernández. 

'Highlands', de Mal Pelo. 2021
Albert Rodríguez
Escrit per
Albert Rodríguez

Detalls

Adreça
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà