Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Dia Internacional de la Dansa 2022

  • Dansa
Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya
Foto: Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya
Publicitat

Time Out diu

Una jornada dedicada a la dansa amb activitats programades pels carrers de Barcelona

El 29 d’abril se celebra mundialment el Dia Internacional de la Dansa, i Barcelona ho celebrarà ballant: amb motiu d'aquest dia, diverses entitats, espais i associacions relacionades amb el món del ball han organitzat una jornada per celebrar la festa de la dansa als carrers i teatres de Barcelona.

L'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya ha preparat tres accions simultànies a Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sants. Si passegeu pels barris de Sant Andreu, us trobareu amb l'espectacle de Silvia Batet, qui presenta amb la col·laboració d'entitats i escoles del barri un recorregut coreogràfic inspirat en 'Oblivion' la seva última peça que es podrà veure divendres 29 d'abril a les 19 h a la Plaça Orfila. Toni Mira, guanyador del Premi Nacional de Dansa 2010, treballa amb centres de creació d'Horta-Guinardó per presentar una acció participativa a la Plaça Meguidó, a les 19 h. A més, el ballarí i coreògraf Miquel Barcelona prepara una acció itinerant pels carrers de Sants: a les 17 h a la sala Turbo (Miquel Bleach, 32), a les 17.45 h al Parc de l'Espanya Industrial, a les 18.30 h en La Comunal (Riera d'Escuder, 38), a les 19 h a la Lleialtat Santsenca (Ozinelles, 31) i a les 19.30 h a Can Batlló (Constitució, 19). 

En paral·lel, es pot celebrar el Dia de la Dansa al cicle d'art improvisat 'Free Impro Barcelona' en un esdeveniment amb una formació d'artistes europees: Federica Porello, Vasco Trilla, Karen Mora, Urša Sekirnik i Guillem Rodri, divendres 29 d'abril a les 19 h, a La Visava (Sepúlveda, 85). Per anar-hi cal reservar l'entrada a freeimprobarcelona@gmail.com.

També el podeu celebrar en un taller de ball gratuït al ritme de la música disco més coneguda dels 80's. Village Peopla, Donna Summer i ABBA sonaran al carrer Viladomat 2-8, el 29 d'abril a les 20.15 h. I encara n'hi ha més: podeu visitar 'EN5D', un espectacle de l'Esbart Ciutat Comtal amb música en directe del grup Criatures: una reinterpretació de balls tradicionals el dissabte 30 d'abril al Museu Marítim de Barcelona, en dues sessions programades a les 18.30 i a les 21 h, per 10 € l'entrada. 

El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va proposar aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. Podeu veure totes les activitats programades pel en aquest enllaç

Per altra banda, el Poble Espanyol de la mà de RASSART Collective presentarà dinou actuacions de dansa contemporània i, en alguns casos, amb músics en directe. A més, 40 artistes emergents d'arreu del territori català actuaran en diversos espais del recinte, des del claustre del monestir romànic fins a un mirador. 

Albert Rodríguez
Escrit per
Albert Rodríguez

Detalls

Adreça
Preu
Gratis
Publicitat
També t'agradarà