Ja sabem quins són els tres espectacles (top!) de l'abonament Liceu Dansa

Gaudiu d’un 30% de descompte a tres posades en escena: un mig camí entre la dansa contemporània i el flamenc, una recreació d'uns clàssics amb música de Gluck i una reflexió ballada sobre què significa ser comunitat avui en dia

Liceu I Photo©Lennart Sjöberg
Liceu I Photo©Lennart Sjöberg
Time Out en col·laboració amb Gran Teatre del Liceu
Publicitat

La dansa us emociona més que res? Doncs ara podreu gaudir de tres peces espectaculars a una de les institucions més aclamades en arts escèniques, el Gran Teatre del Liceu, a un preu més assequible -amb un 30% de descompte en tots els seients- i reservant la mateixa butaca durant tota la temporada: només heu d'adquirir un abonament Liceu Dansa. Els preus dels abonaments van des dels 288€ a la zona A fins als 21€ a la zona 8, amb les reduccions incloses. L’abonament es renovarà automàticament any rere any i us permetrà gaudir de tots els avantatges de ser abonat al Liceu.

Enguany, totes les obres se surten dels marges més rígids de la disciplina d’una manera o altra. Una d’elles és ‘Afanador’ amb el Ballet Nacional de España i a càrrec de Marcos Morau (també al capdavant de La Veronal), que captura imatges del flamenc per donar-los-hi moviment amb una barreja d'estils, on aquest art folklòric és inherenment present i es creua amb la dansa clàssica i contemporània. L’altra és ‘Semiramis/Don Juan’, en coproducció amb Toulouse, on Le Ballet de l’Opéra National du Capitole de Toulouse s’encarrega de posar cos i moviment a les partitures de Gluck, a través de les indicacions del coreògraf Edward Clug. Els dinamitzadors de la música seran ni més ni menys que l’orquestra d’època Le Concert des Nations a les ordres del músic català Jordi Savall. ‘Hammer’ by Alexander Ekman és una altra de les obres, amb la Companyia de Dansa de l’Òpera de Göteborg, i que explora la cara fosca de la societat contemporània, a través d’una coreografia original amb girs humorístics (una de les estampes més característiques del talentós Ekman). Si les arts escèniques són el que dona color a la vostra vida, però no sempre teniu prou recursos per gaudir-la, esteu de sort, perquè tindreu l’oportunitat de viure aquestes obres mestres a poc més d'una vintena d'euros. Voleu saber-ne tots els detalls? Seguiu llegint, que us els expliquem. 

1. 'Afanador': un retrat del flamenc desde la contemporaneïtat

Un joc de llums i ombres. El coreògraf Marcos Morau ha creat una peça escènica que posa en moviment els clarobscurs de les imatges del fotògraf colombià Ruvén Afanador, un dels responsables de donar forma a l'estètica visual del flamenc al segle XXI. Afanador, conegut per les seves publicacions en llibres i revistes de moda internacionals i per fotografiar a celebritats, també ha desenvolupat una relació especial amb el flamenc contemporani, al qual li ha dedicat dos llibres -Mil besos i Ángel gitano-. El fotògraf ha posat un dels seus focus en aquest art que pendula entre la foscor i la lluminositat; a vegades trist i cap endins, a vegades eufòric i expressiu. Inspirat per la potència simbòlica de les seves imatges, Morau ha creat una peça a cavall entre la dansa contemporània, la clàssica i el flamenc.

Aquest espectacle, titulat ‘Afanador’, ha estat concebut específicament per al Ballet Nacional de España i és una fusió entre l'art del moviment i l’estàtic, creant imatges congelades sobre l’escenari, plenes de bellesa, que reten homenatge a l’imaginari que ha creat el fotògraf colombià. Després de la seva estrena a Sevilla al desembre de 2023, arribarà ara a Barcelona amb una primera representació el 12 d’octubre. Les entrades es posen a la venda el 17 de setembre i volen, així que ja podeu afanyar-vos!

2. 'Sémiramis / Donjuan': dues obres totals recreades

L’expressivitat al capdavant de tot. L’evocadora música de Gluck serà la marionetista d’aquestes dues òperes, 'Sémiramis/Don Juan', trencadores en el seu moment precisament per ser obres totals, amb una narració coherent on tots els recursos de l’orquestra es van posar al servei de l’expressivitat. Jordi Savall, un dels directors d’orquestra més revolucionaris dels nostres temps, també torna a fer història, seguint-li el compàs a la recreació contemporània d’aquestes dues obres, la primera dirigida pel coreògraf Edward Clug -un director de companyia de ballet que ha treballat per les companyies de ballet més prestigioses del món- i, la segona, 'Sémiramis', a càrrec del prestigiós coreògraf i creador de Madrid, Àngel Rodriguez. És una col·laboració del Liceu amb Le Ballet de l’Opéra national du Capitole de Toulouse, on hi participa l’orquestra Le Concert des Nations.

El món sensible i ple de matisos de la música de Gluck anirà perfilant les diferents històries. Don Joan desafia les normes socials, de la mateixa manera que menysprea les lleis divines. Semíramis, reina de Babilònia, tria un espòs sense saber que és el seu propi fill. El càstig, per a ambdós, serà inevitable. Dues trames plenes d’emoció, amb un equip de músics i ballarins de gran categoria que s’encarregaran de donar-los-hi vida des d’una perspectiva més modernitzada. Escolliu butaca abans que ningú, per poder contemplar el xou des del millor lloc!

3. 'Hammer': la distància del món contemporani en moviment

Una estampida de colors, reflexió i tècnica contemporània. La Companyia de Dansa de l’Òpera de Göteborg presenta ‘Hammer’, una obra coreografiada per Alexander Ekman, que es va estrenar la temporada passada i, enguany, torna a pujar sobre els escenaris -un gran indicatiu de què aquesta peça val molt la pena-. Es tracta d'un espectacle vibrant, amb dos actes plens d'energia i una escenografia multicolor, que combina la dansa contemporània amb un fort sentit de comunitat i inclusió, encara que hi ha moments més foscos. L’autor imprimeix sobre aquesta peça el seu estil únic, carregat de vitalitat, un punt crític i trets humorístics, responsables del fet que sigui un dels coreògrafs més premiats i interpretats internacionalment -amb més de 50 creacions sota el braç-. En aquesta obra, com acostuma a fer amb moltes altres, indaga en la societat contemporània, especialment la seva obsessió per l’autoimatge.

En la primera part, el públic és testimoni d’una comunitat harmònica que viu en un ambient altruista, inspirat per l’esperit de l’era hippie, que celebren la vida de manera col·lectiva. Però a poc a poc, aquesta comunitat es veu immersa en els ritmes de la modernitat, marcada per una vigilància constant, i el comportament del grup es torna cada vegada més egoista i individualista. En el segon acte, l’escenari canvia completament: l’alienació i l’aïllament és fan cada vegada més patents i insuportables, una realitat que obliga els membres a destruir les seves màscares en pro d’una vida més generosa i connectada.

L’espectacle es converteix en un mirall que reflecteix la fredor i l'autoabsorció de la societat moderna, convidant al públic a fer una reflexió profunda sobre la distància emocional del món contemporani. Esteu preparats per gaudir de tota aquesta explosió de ball, música i pensament crític? Feu-vos amb un abonament Liceu Dansa i gaudiu de les funcions a bon preu.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat