Grec 2015: W.W. (We Women)

Dansa
3 de 5 estrelles

Time Out diu

3 de 5 estrelles

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament. Però són temps inusuals, així que, sisplau, confirma que aquesta activitat encara es fa.

El principi de 'W.W' és dels més potents que he vist mai. Un doll de sorra cau del sostre i set dones hi van, una a una, sortides d'una haima d'extraradi. Van en biquini i cadascuna s'hi enfronta a la seva manera. Després es posen un xandall, es tapen la cara i s'arrosseguen, de dos en dos, l'una damunt l'altra. A l'escena següent, lapiden una dona imaginària. El soroll dels rocs és frapant. Una primera mitja hora on entens que les dones del món viuen això, cada dia, d'Orient a Occident. Però després, quan Sol Picó es posa íntima, quan busca els solos, el lluïment de les seves ballarines, la funció s'esllangueix i només l'escena de Minako Seki amb la seva llarguíssima cabellera penjada d'un fil –la violència de les dones contra les dones– fa que la nostra atenció torni a l'escena.

Sol Picó ha construït un espectacle remarcable que, ben portat, hauria de fer la volta al món. Amb ella, ballen una ballarina de Benin (Julie Dossavi), una índia (Shantala Shivalingappa) i una de japonesa (Seki). I toquen Las Migas (Adele Madau, Lina León i Marta Robles), flamenc que va del 'quejío' a les 'bulerías'. I tot i la duresa del que vol parlar-nos, Picó no perd mai el sentit de l'humor que travessa la seva ja llarga carrera.

Publicat

Detalls

També t'agradarà
    Últimes notícies