Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
roges
Foto: Miquel Barcelonaroges

Les 4 propostes que ens faran vibrar al festival Moujuïc

La primera edició del festival de dansa contemporània arriba el cap de setmana del 18 i 19 de setembre amb dues peces diàries que us endinsaran en l'univers artístic del moviment

Time Out en col·laboració amb ICUB
Publicitat

Si ho pensem, cada moviment que fem en el vostre dia a dia té un significat, un objectiu i una causa. Sense adonar-nos, constantment dibuixem línies, cercles i tota mena de recorreguts amb les nostres parts del cos. Estem més familiaritzats amb la dansa del que ens pensem! És per això que propostes com la del festival Moujuïc, organitzat pel Castell de Montjuïc amb la col·laboració de la Fàbrica de Creació del Graner, resulten un pas endavant cap a la comprensió de la dansa contemporània i faciliten l'apropament a aquesta disciplina.
La primera edició de Moujuïc tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de setembre al Castell de Montjuïc. Nascut amb la voluntat d'apropar la dansa contemporània i fer-la accessible a tothom, el festival ens convida a endinsar-nos en les arts del moviment i els llenguatges del cos en les seves hibridacions escèniques. A través de dues peces i una càpsula diàries, podrem conèixer els processos de recerca i creació dels artistes i les peces participants, així com entendre millor els llenguatges del cos i els seus simbolismes a través d'una introducció prèvia a les peces a càrrec del servei de mediació del Castell i del Graner.
El col·lectiu Symbiosi serà l'encarregat de portar-vos una peça que representa l'abraçada com a gest social i polític amb un significat canviant al llarg dels anys i segons el país. Voleu saber quines seran les dues peces diàries? Continueu llegint, mai us ho havien posat tan fàcil per submergir-vos en el món dels moviments!

Residència 0
Foto: Joaquin Izquierdo Rabassa

Residència 0

Acompanyeu la Companyia Júlia Godina i Alexa Moya en aquest viatge iniciàtic a través de l’art!
'Residència 0'  és una reflexió sobre la creació i una peça que serveix de prova i error per a dos éssers (ballarins) que descobreixen el seu moviment i es modelen a si mateixos mentre creen el seu propi món, un lloc diminut, ferm però fràgil, que augura la complicitat dels cossos. Un viatge que els permetrà reiniciar-se en si mateixos i que posarà en valor la capacitat generadora de l’ésser humà.
Us sumeu a aquest viatge?

Cossoc
Cossoc

Cossoc

Prepareu-vos per quedar hipnotitzats! Magí Serra i Anamaria Klajnšček presenten 'COSSOC': una coreografia hipnòtica plena d'imatges suggerents del que poden fer dos cossos en constant equilibri. Us ho imagineu?
A través d'un camí de calma i escolta, els dos ballarins faran viatjar el públic per un seguit de moviments que investiguen la complexitat i la simplicitat d'una relació. Una peça que suposa un espai de reflexió tant pels intèrprets com pel públic!

Publicitat
Tradere SP
Foto: Jofre Moreno

Tradere SP

Rituals en què el cos és el protagonista principal. Això és el que investiga Laia Santanach a 'Tradere SP': una peça que investiga la pràctica d'aquelles tradicions occidentals que sacrifiquen el cos per estima, creença i tradició i per formar part d'una comunitat dins d'una festivitat.
Amb quatre ballarins a l'escenari, la peça marida la dansa contemporània i la música electrònica mentre reflexiona sobre la permanència de generació en generació de pràctiques grupals tradicionals on el cos és la principal eina d'exposició. Us farà vibrar i pensar alhora.

roges
Foto: Miquel Barcelona

roges

Dirigida per la companyia de Miquel Barcelona, 'roges' és la versió de carrer de 'rojos', una peça d'arts escèniques resultat de la intersecció entre dues línies de treball: una recerca de testimonis de l'època de postguerra de la Guerra Civil Espanyola i la recuperació del llegat cultural artístic de l'època.
En ella podreu veure l'equilibri i delicadesa de dos ballarins i dues ballarines que ens comparteixen moviments clandestins de l'època de postguerra de la Guerra Civil Espanyola. Una clandestinitat que és representada mitjançant les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat