Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Sonoritats

  • Dansa
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

3 de 5 estrelles
Direcció: Camut Band. Amb: Toni Español, Rafa Méndez, Lluís Méndez, Guillem Alonso, Sharon Lavi, Maria Bossy, Cristina Méndez, Jordi Grifell, Estefania Porqueras.
 
La Camut Band és una companyia única en el panorama de les arts escèniques del nostre país tant per la dedicació a un gènere gairebé aliè a la nostra tradició com per la seva durabilitat. La companyia farà vint anys el 2015 i malgrat que ha actuat regularment entre nosaltres, el cert és que on han triomfat és a l’estranger. Des d’Edimburg a Hong Kong tot passant pels Emirats Àrabs. El grup format pels germans Lluis i Rafael Méndez i el músic Toni Español ha creat sis produccions diverses encara que sempre sobre la base del tap dance.
 
'Sonoritats' és un espectacle menys lluminós que aquell magnífic 'La vida es ritmo'. Una creació diríem que més intima o més subtil on s’ha que parar molt bé l’orella per la suavitat dels sons que surten dels peus dels ballarins.
 
Atents per escoltar la diferència de so quan caminem sobre una passadís d’herba en la línia del Sand Dance que van inventar els pintorescos Wilson and Keppel el 1934 (si n’han passat d’anys!), però amb tots els avantatges de la tecnologia actual que permet que els ballarins portin micròfons a les sabates.
 
Una percussió sola pot ser un tro en un caixa però quan es combina amb altres percussions amb unes cadències rítmiques emergeix la música amb tot el seu poder emocional. Els membres de Camut Band són virtuosos del tap dance i bons ballarins però des d’un punt de vista estrictament del que és un espectacle, del conjunt, diríem que 'Sonoritats' és una creació massa despullada a la que li manca espectacularitat (es treballa la subtilesa més que l’energia) per a un escenari com el del Victòria, tot i que hi hagi alguns números encisadors com el solo de Guillem Alonso, que  no passaria res si s’allargués una mica més, i l’impressionant diàleg entre la percussió de Toni Español i el seu curiós instrument de fusta amb uns fantàstics Maria Bossy i Sharon Lavi.

Detalls

Adreça
Horaris
De dc. a dv., 21 h. Ds., 18.30 i 21 h. Dg., 18.30 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà