Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Si estiguéssim soles a l'univers
Foto: Tristan Perez-MartinSi estiguéssim soles a l'univers

Univers Big Bouncers

El Mercat de les Flors desplega la trajectòria d'un dels col·lectius més dinàmics i interessants de Barcelona

Escrit per
Bàrbara Raubert
Publicitat

Big Bouncers són Anna Rubirola, Cecilia Colacrai i Mireia de Querol, tres ballarines que l’any 2012 es van ajuntar per compartir eines d’investigació i, gairebé sense voler, van aparèixer amb la peça que dona nom al col·lectiu: 'Big Bounce'. Aquesta obra que explica la història de l’univers des del present fins al moment del Big Bang i en mostra les possibles derives de cada pas i de cada gest, s’ha representat moltíssimes vegades i en formats ben variats: en sala, a l’exterior, en museus, convertida en site-specific... Fins al punt que ja forma part del repertori de la nostra dansa contemporània.

D’aquí en sorgeix 'Si estiguéssim soles a l’univers, seria una gran pèrdua d’espai', una de les peces que formen la constel·lació que despleguen al Mercat de les Flors, en un format inexplorat: duplicant-ne el nombre d’intèrprets. De l’obra original només hi haurà la Mireia, però l’acompanyaran Constanza Brncic, Diana Gaddish, Elena Lalucat, Anna Barroso i Goretti Pié, una barreja de ballarines veteranes amb altres de molt joves. “Però sí, totes són dones –constata l’Anna–. També hi havia homes amb qui voldríem treballar, però aquesta peça té una cosa de com imaginem el món pel fet de ser dones que volíem mantenir, encara que en l’obra ens transformem en extraterrestres, en formigues i en el que faci falta”.

El transformisme forma part de la manera de crear d’aquestes dones, que juga amb l’evolució del sentit que atorguem a tot allò que ens envolta. També va d’això la segona peça de la constel·lació, 'O.V.N.I.', però posant el focus en els objectes d’una manera que a Joan Brossa li hauria encantat.

Dos creadors de l’escena contemporània internacional ajuden a emmarcar el treball de les Big Bouncers i tanquen el programa: l’austríaca Iris Heitzinger i el brasiler João Lima. “Ella presentarà 'Wallflowering', un duet que parla sobre el gènere amb una estètica futurista que es complementa força bé amb 'O.V.N.I.'”. I només un dia podrem veure 'Morder la lengua', una peça que ballaven la Cecilia i l’Anna, “fins que vaig quedar embarassada i el João va agafar el meu rol –explica l’Anna-. La seva manera d’entendre l’escena i de combinar cos i paraula ens és molt propera, 'Morder la lengua' s’assembla a 'O.V.N.I.' per l’escriptura associativa i la construcció de significats a mesura que la peça va avançant”.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat