Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Córrer, running
Foto: Àlex Gallardo

Com som els corredors i els ciclistes barcelonins?

Actius, ràpids, amants del desnivell... i fans de Pokemon?

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Ho hem tornat a fer. Per segon any consecutiu els runners i ciclistes barcelonins ens hem coronat com els més actius de l’Estat. Vaja, que ara que sabeu que som els que sortim a córrer i a pedalejar més habitualment, no deixeu que ens tornin a titllar de sedentaris! Guanyem a Madrid còmodament i el bronze se l’emporta València però ja us avancem que no som ni els més ràpids ni els que més desnivell sumem! Tot això ens ho ha desvetllat Strava, l’aplicació i xarxa social per a esportistes que activem només posar-nos les vambes. El seu StravaInsights és un informe anual que analitza els milions d’activitats pujades pels seus usuaris per a descobrir-nos com som i com ens comportem els corredors i ciclistes de tot el món.

Barcelona la més activa
© Jordi Saragossa

Barcelona la més activa

Us ho hem dit. Som els més actius. Si parlem de ciclisme, són 1,4 milions les activitats registrades a Strava pels corredors barcelonins, per davant de les 783.598 de Madrid. En running tornem a marcar un top1 amb 850.585 activitats per les 565.928 dels corredors de la capital o les 271.597 dels valencians. Vaja, que dia sí, dia també fem esport!

Homes vs. dones
© David Grau

Homes vs. dones

Estem més a prop del que sembla! Sabeu quan quedeu per córrer amb uns amics? Doncs, sembla que si sou homes i espanyols feu 9,8km, us hi esteu uns 58’ i aneu a un ritme de 5:24/km. Ara, si sou dones correu 7,6km, a 6:29/km i feu activitats d’una hora aproximadament. Suficient! Sou més de quedar per rodar? Parlem de ciclisme. Aquí els homes pedalegen 53km i les dones 49km a velocitats de 22,3 km/h i 19,9 km/h. Us hi sentiu identificats?

Publicitat
20 de setembre
© Jordi Saragossa

20 de setembre

Sabeu on éreu i què fèieu el dia 20 de Setembre? Probablement estàveu corrent! Feu memòria perquè segons Strava, aquell dia va ser el més popular de l’any en matèria runner. Tot déu es va cordar les vambes, va sortir a sumar kilòmetres i va registrar l’activitat a l’aplicació! Nosaltres... estàvem corrent pel Front Marítim!

Europa, ja venim!

Europa, ja venim!

Tothom ho sap que als Països Baixos es fa molta bici. Així normal que s’hagin coronat com els ciclistes més ràpids d’Europa amb mitges de 26,92 km/h entre els homes i de 21,36 km/h entre les dones. I Espanya? És top5 i top4. En running, demostrem que la toquem encara millor i els mascles es col·loquen segons amb un ritme de 5:24/km i les femelles quartes amb 6:29/km. Qui guanya? Regne Unit!

Publicitat
Guipúscoa i Àlaba, les més ràpides

Guipúscoa i Àlaba, les més ràpides

Són els Speedy Gonzales de l’Estat. Si parlem de velocitat i ens centrem en Espanya, a Guipúscoa se situen els corredors més ràpids amb 5:17/km, seguits dels de Valladolid i dels d’Àlaba. Vaja, que potser el proper Usain Bolt tindrà sang basca. De fet, els alabesos fan podi en running i pugen a l’esglaó més alt en ciclisme. Són unes fletxes! Donant-li al pedal marquen una velocitat de 23,9 km/h i deixen en segona posició als seus veïns de Guipúscoa – és el gen basc, ja us ho hem dit!- i en tercera als de les Balears.

Amb o sense desnivell?

Amb o sense desnivell?

Si proveu de fer un dia una ruta amb desnivell i pugeu fins a Sant Pere Màrtir... creiem que us fareu dels nostres i direu sí al D+. Corre o anar en bici en pla... és massa avorrit! A Valladolid, Sevilla, Huelva o Ciudad Real els hi encanta –o s’hi veuen obligats-! Són les províncies on es corre o es roda per recorreguts més plans. Ara, si voleu posar a prova la vostra resistència i sumar desnivell en una bona ruta de bici, sembla que haureu d’anar a Las Palmas (991m D+),Guipúscoa (917m D+) o Osca (864m D+).

Publicitat
Pokemon fins a la sopa

Pokemon fins a la sopa

Vosaltres també vau caure en la febre Pokemon? Ja us vam avisar que jugar-hi podia ser una bonamanera de posar-vos en forma. Sembla que 8.570 persones ens van fer cas perquè és el nombre d’activitats que es van pujar a Strava que contenien la paraula màgica: Pokemon! Nosaltres vam trobar una pila de rattatas, zubats i doduos mentre corríem per la Diagonal i complíem amb la nostra sortida setmanal.

Les Balears, les més ‘popus’
© Blai Carda / GLOBAL IMAGE

Les Balears, les més ‘popus’

Mira que a Barcelona tenim zones maques però no hi ha manera. Les Balears tenen carisma i allà hi trobem ubicats el top5 de segments més populars entre els ciclistes. Tots són made in Ses Illes, focus d’atracció del cicloturisme. La carretera del Port de Pollença a Alcúdia, a Mallorca, ho peta. S’hi han registrat fins a 132.55 intents. Què buscaven? A banda de pedalejar... fer-se amb el KOM. És a dir, quedar-se amb el ‘títol’ de King of the Mountain que traduït al cristià ve a dir ser el més ràpid en aquell tram.

Publicitat
Terol, doble podi d’honor
Lymbus

Terol, doble podi d’honor

Quedeu-vos amb el seu nom. Els corredors de Terol ens han passat la mà per la cara en no un sinó dos aspectes aquest any. Allà s’hi troben els esportistes d’Strava que passen més temps corrent, tant en distància (10,5 km) com en temps (1h30). En uns anys… els tindrem guanyant maratons!

Kudos a mansalva

Kudos a mansalva

Sabeu què vol dir kudos? És una paraula anglesa que serveix per donar l’enhorabona o felicitar a algú. Ho practiqueu sovint? Si teniu Strava al mòbil segur que sí. Els esportistes d’Strava no fan likes, són més originals que els de Facebook. Donen kudos. Donar-los és mostrar respecte per l’esforç dels altres. Potser de primeres no enteneu molts dels kudos que es van donar en 2016. Enteneu-nos, no es guanyen només a base de kilòmetres i desnivell, una foto perfecte o un títol d’activitat original també poden ser –i són- premiats en el món Strava.

Publicitat
A la feina en bici o corrent
© David Grau Llinares

A la feina en bici o corrent

El ‘commute’ o desplaçaments a la feina en bici o corrent estan a l’ordre del dia en zones com el Regne Unit o els Països Baixos. Ara, aquí també som uns quants els que ho practiquem. En ple estiu, aprofitant el bon temps, es van carregar fins a 3.110 desplaçaments a la feina a bon ritme i a pota, mentre que en bici va ser el 24 de març quan més vam optar per rodar fins a l’oficina, amb 8.522 registres. El que és clar és que a l’estiu ho fem més sovint. Segons Strava s’incrementen un 94,3% entre els ciclistes i un 34% entre els runners. Digueu-li al 'jefe' que posi dutxa a l’oficina!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat