Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Open Camp
© Open Camp

L’Open Camp, el parc temàtic de l’esport

Viviu un grapat d’experiències i de minuts de glòria sentint-vos esportistes

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

El Port Aventura de l’esport. Des de fa ben poquet, Barcelona pot presumir de ser la primera ciutat del món que té un parc d’atraccions... dedicat al món de l’esport! L’Open Camp. L’espai és com un gran rellotge. La idea és viure experiències esportives d’un minut, un minut de glòria. Entremig? Música –de campions- per acompanyar el vostre descans.

A l’Open Camp el Dragon Khan, els troncos o el Tutuki Splash, són un ring de boxa, una pista de bàsquet o una cursa en cadira de rodes. “De fet, ens agrada dir que aquí, més que atraccions, es viuen experiències”, ens explica l’Albert Sas, del departament de comunicació. I on? Doncs en diferents punts repartits per l’Anella Olímpica: l’Estadi Olímpic de Montjuïc, la Torre Telefònica, el Museu Olímpic i els camps de beisbol i d’hoquei.
© Open Camp

Publicitat

Comencem per l’Estadi i només entrar ens topem de nassos amb l’Open Walk. Què? Sabeu això que fan als Jocs Olímpics de desfilar amb la bandera per la pista? Doncs aquí podreu agafar també la de Catalunya i us sentireu com un abanderat més en la inauguració de Barcelona 92’. Eixugueu-vos les llàgrimes i obriu bé els ulls perquè sobre el tartan de la pista trobareu un bon grapat d’experiències: l’Open Sprint, l’Open Jump, l’Open Hurdles o l’Open chair. Proveu aquesta última, va! Com si fóssim un atleta paralímpic, ens posem casco i seiem en la nostra cadira de rodes per ser els més ràpids en una cursa per l’Estadi. Col·loquem bé els peus, ens diuen que obrim els braços i inclinem el cos cap endavant i 3,2,1... gas! Comenceu a girar sense voler cap a un cantó? Deixeu una mà en una roda i, amb l’altra, moveu lleument la maneta. “Som dels pocs parcs temàtics que presentem una oferta que també és inclusiva i que fa accessible moltes de les experiències a tothom”, diu Sas.

Al mig de la pista, si heu anat algun cop a l’Estadi, ja sabeu què hi ha, oi? Un camp de futbol. Un àrbitre, un porter i una tanca de maniquins vestits del Barça a una banda i de l’Espanyol a l’altra. Us atreviu a fer gol? Mireu de ser dos, així el minut de glòria serà un u contra u en què guanyarà qui més vegades enviï la pilota al fons de la xarxa de la seva porteria. És l’Open football. I, si preferiu el futsal, al costat, trobareu també un camp reduït on fer un bon 3x3. 
Publicitat
© Open Camp

Comenceu a estar esgotats? Feu un pit stop a boxes: passegeu pels camins interiors de l’Estadi i seieu a l’Open Cinema: mireu un parell de curts esportius i escarxofeu-vos en una butaca còmoda i fresca. Heu recuperat l’energia? Just al sortir, veureu un ring de boxa per 4. La idea és competir amb 3 companys més i noquejar el simulador en el menor temps possible. K.O!
Publicitat

Bé! Se us ha despertat de nou la gana esportiva! Trieu: a l’Open Shooting necessitareu precisió i concentració per ser els millors en el tir esportiu i a l’Open Archery també haureu de demostrar que teniu més punteria que Robin Hood. Si mai heu agafat ni una escopeta ni un arc, no patiu: “Tenim un acord amb l’UFEC i gran part del personal del parc són esportistes, membres de la Federació de Tir amb Arc o de la de Tir esportiu que tutoritzen i expliquen l’activitat”, puntualitza Sas. 
© Open Camp

Publicitat

Ara, dues de les proves reines de l’Estadi són l’Open 360 i l’Open Keepering. La primera, tot glamour: un simulador d’entrenament que utilitzen equips de futbol professionals. Poseu els peus a la gespa i sigueu ràpids i àgils, des de qualsevol cantó us apareixerà una pilota que haureu d’enviar a les porteries o punts que us apareguin. La segona, simple i senzilla però addictiva: haureu d’allargar braços, saltar i ser els més ràpids per tocar els punts de llum més abans que el vostre rival. L’objectiu? Millorar els vostres reflexos com a porters. 

Després d’una volta força intensa per l’Estadi, sortim a l’aire lliure i fem camí cap al Museu Olímpic. En menys de 3 minuts hi som. Fem una mica de cultura i, a més, escalfem el canell. Sí, sí. A dins, hi ha una pista de bàsquet on la idea és clara: fer el major nombre de triples possibles. Ens fan una foto, sortim a la pantalla i tenim per rival un nen de poc més de 8 anys. L’àrbitre xiula i, a l’instant unes marques lluminoses sobre el parquet ens indiquen des d’on i quan llençar. Tal qual com si estiguéssim en un concurs de triples de l’All Star de l’NBA.
Publicitat
© Open Camp

Abans de marxar cap a casa, provem l’hoquei i el beisbol, i pugem, de nou, a l’Estadi per desfogar-nos una mica cridant un gol. Eing? En una de les tribunes hi ha una zona específicament pensada per això. “Saps quan estàs a casa i el teu equip fa un gol? Oi que crides? Doncs, aquí, tenim un aparell que mesura el volum i ens diu qui ha cridat més fort”, ens expliquen. A més, ens comprem alguna de les fotografies on ens han enganxat 'infragantis' fent esport. Aquí, no aixequem els braços i fem cara de por com a la muntanya russa de torn, sinó que esprintem, llancem o apuntem. En cadascuna de les experiències hi ha un servei de vídeo i foto per facilitar-nos un bon record.
Publicitat

L’Open Camp obre uns 230 dies a l’any. “Tenim un acord per 5 anys. Hem reutilitzat i donat vida a unes instal·lacions que no tenien un ús continuat. Fins ara la gent només les podia fer servir com a espectadors. Tot, però, es treu de pressa i fàcil perquè, hi ha dies, en què, si hi ha un concert o un esdeveniment hem de desmuntar-ho tot”, explica Sas.
© Open Camp

Publicitat

Divertit, curiós, divers i amb una forta capacitat didàctica. Si abans d’entrar a l’Open Camp us pensàveu que els únics esports del món eren el futbol i el bàsquet, en sortir, haureu tastat l’atletisme, el beisbol, l’hoquei o la boxa i li haureu dit un fins aviat després de viure, en directe, una cerimònia de clausura de l’estil de la dels Jocs de Barcelona 92’.

Open Camp

http://www.opencamp.com/
Entrada individual:

15 - 20 € (de 12 a 64 anys)
10 - 15 € (> 65 anys)
10 - 15 € (5 a 11 anys)
Gratis > 5 anys

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat